Kerstboom versieren: 8 voorbeelden

Ga jij binnenkort jouw kerstboom versieren en ben je op zoek naar toffe inspiratie? Als de kerstboom eenmaal staat heb je er wekenlang plezier van, maar het optuigen van de kerstboom is best een klusje. Misschien heb je nog een hoop kerstdecoraties van de afgelopen jaren of moet je toch weer naar de winkel om allerlei versiersels bij elkaar te zoeken. Voordat je begint met het zoeken van kerstboom decoratie is er een basis tip: heb je een druk interieur? Ga dan voor een rustige kerstboom. Wanneer je een rustig interieur hebt, mag je kerstboom daarentegen wel wat meer aandacht trekken. Lees snel verder en bekijk 8 toffe voorbeelden voor het versieren van de kerstboom.

1. Een bronzen kerstboom

Ga jij je kerstboom versieren maar weet je nog niet welke kleur je als basis wil aanhouden? De kleuren goud, bronze en zilver zien we vaak terugkomen in kerstdecoraties. In dit rijtje is bronze de meest warme kleur.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Klein maar fijn wonen (@kleinmaarfijn37) op 24 Nov 2019 om 12:58 (PST)

2. Stijl de kerstboom af op jouw interieur

Kerstboom versieren tip: zorg dat de kerstboom matcht met de rest van jouw interieur. Het zou zonde zijn als de kerstdecoratie vloekt bij jouw meubels/kleuren op de muur. Zoek daarom tinten die mooi passen bij jouw inrichting. Heb je een bruin interieur? Ga dan voor een boom met bruintinten in combinatie met bronze of goud. Heb je juist een heel kleurrijk interieur, zoals een blauwe woonkamer? Ga dan voor een zachte en “lieve” boom met decoraties in de kleuren wit en zachtroze.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tuan Lê (@tuanalmere) op 24 Nov 2019 om 7:19 (PST)

3. Kerstboom versieren: maak jouw eigen versiering

Hoe leuk is het om je eigen kerstversiering te maken? Dit kun je natuurlijk op heel veel mogelijkheden doen. Een daarvan is het maken van je eigen kerstballen. Koop kant-en-klaren kerstballen in een effen kleur (of doorzichtig) en doop deze onder in een bakje met verf (bij voorkeur acryl). Meng verschillende kleuren verf in het bakje en het resultaat zal je verbazen! Gaaf toch?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Creations by Jolanda (@creations_by_jolanda) op 24 Nov 2019 om 11:49 (PST)

4. Gepersonaliseerde kerstboom versiering

Wil jij je kerstboom versieren op een persoonlijke manier? Hang dan gepersonaliseerde versiering in de boom. Denk bijvoorbeeld aan kerstballen met je naam of foto erop. Een ander leuk idee is om iedereen een gedichtje te laten schrijven voor iemand binnen het gezin. Rol de gedichtjes op en doe er een lintje omheen. Hang deze gedichtjes vervolgens in de boom en haal ze eruit met kerstavond.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Oh La Lá (@ohlalacrafty) op 24 Nov 2019 om 10:41 (PST)

5. Zet een kerstboom buiten in de tuin

Houd jij van veel sfeer rondom en in je huis? Zet dan een kerstboompje in de tuin! Versier de boom buiten met leuke lampjes. De kerstboom versieren met kerstballen wordt lastig buiten, want als het een beetje waait vallen de ballen allemaal kapot. Versier de boom daarom met vogelvoer ballen, ook wel mezenbollen genoemd. Zo help je de vogeltjes aan voedsel in de koude maanden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Housegardenjoy (@housegardenjoy) op 23 Nov 2019 om 8:25 (PST)

6. Een witte kerstboom versieren

We kennen natuurlijk allemaal de standaard groene kerstboom, maar de witte kerstboom wordt ook steeds populairder. Een witte kerstboom past mooi in een Scandinavische interieur of juist in een helemaal zwart interieur. Een witte kerstboom versieren lijkt vaak wat lastiger dan een normale boom, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Versier de boom bijvoorbeeld met kleurrijke decoraties of juist met grijs/bruin tinten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Maruska (@roestompoes) op 14 Dec 2015 om 9:33 (PST)

7. Black & gold

Ga jij je kerstboom versieren, maar weet je nog niet welke kleuren je wil gebruiken? Overweeg dan eens om de kleuren zwart en goud te verwerken in jouw kerstboom. Dit ziet er heel sfeervol en chique uit!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Xenza (@xenza.nl) op 1 Nov 2019 om 11:51 (PDT)

8. Versier je boom niet alleen met kerstballen

We versieren onze kerstboom vrij standaard met lampjes en kerstballen. Je kunt er natuurlijk ook andere versiersels in hangen zoals bloemen, vogeltjes, dennenappels, lintjes etc.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cath O’Donnell (@cathodonnellstyling) op 25 Nov 2019 om 12:04 (PST)

Een kerstboom versieren? Ontdek meer kerstdecoratie inspiratie?

Ga jij een kerstboom versieren en ben je op zoek naar meer kerstdecoratie ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Kerstboom optuigen en aftuigen: 4 tips, Kerst ideeën voor in huis | voor de early birds, Kersttafel dekken: voor de gezelligste avonden van het jaar! en Creëer een echte kerstsfeer in jouw tuin!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten