Droom je van een jacuzzi in de tuin? Hier moet je aan denken!
Tuinideeën Wooninspiratie

Droom je van een jacuzzi in de tuin? Hier moet je aan denken!

Wil jij ook een plekje in jouw tuin waar je geheel tot rust kan komen? Dan is een jacuzzi misschien wel iets voor jou! Maar hoe zoek je nou de geschikte jacuzzi uit en waar moet je op letten? We geven je 5 tips bij het uitzoeken van een jacuzzi!

1. Materiaal

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor materiaal jacuzzi je wilt. Ga je voor een houten, opblaasbare of kunststof jacuzzi? Volledig houten jacuzzi's zijn minder handig als het gaat om onderhoud. Zo moet er bijvoorbeeld altijd water in blijven staan omdat hij anders kan gaan lekken. Daarentegen straalt een houten jacuzzi natuurlijk wel erg veel sfeer uit.

Wil je een jacuzzi met weinig onderhoud? Kunststof en opblaasbare jacuzzi’s zijn veel eenvoudiger schoon te maken en zijn ook vaak beter geïsoleerd. Wil je de sfeer behouden van een houten jacuzzi, maar toch weinig onderhoud verrichten? Ga dan voor een jacuzzi met een houten buitenrand. Zo heb je wel de sfeer van een houten jacuzzi, maar de voordelen van een kunststof of opblaasbare jacuzzi.

2. Aantal personen

Wil je liever alleen met je partner en/of kinderen gebruikmaken van de jacuzzi of wil je ook graag vrienden uitnodigen? Het is verstandig om van tevoren te bepalen met hoeveel mensen je wilt gaan genieten van de jacuzzi. Of dat je simpelweg extra beenruimte wilt om lekker te ontspannen.

Je hebt jacuzzi’s tegenwoordig in allerlei maten en figuren en ook voor jouw situatie is er vast een passende jacuzzi. Zo heb je zelfs een 6 personen opblaasbare jacuzzi, waar jij met al je vrienden in kunt! Of met zijn tweeën, dat mag natuurlijk ook ;)

3. Plek van de jacuzzi

Als je een jacuzzi wilt kopen is het uiteraard belangrijk dat je genoeg plaats in de tuin hebt voor een jacuzzi. Het is dus handig om te gaan kijken waar je deze kwijt kunt. Een beschutte plek met stabiele ondergrond is natuurlijk het meest ideaal. Zodat je tijdens het ontspannen ook kunt genieten van je privacy. Het is daarbij verstandig om de jacuzzi niet onder een boom te plaatsen omdat dan de kans op rommel in het water erg groot is. Zonde van je nieuwe jacuzzi.

Daarnaast is een opblaasbare de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit omdat je dan de vrijheid behoudt om de jacuzzi te verplaatsen en eventueel alleen in de winter of zomer op te zetten. Je bepaalt zelf waar en wanneer je de jacuzzi plaatst.

4. Het budget

Jacuzzi’s kunnen erg prijzig zijn, maar dit hoeft niet het geval te zijn. De meeste jacuzzi’s vallen ergens tussen de €400 en €9000. Dit is nogal een groot verschil. De prijs heeft onder andere te maken met het merk en de grootte van de jacuzzi. Ook zijn opblaasbare jacuzzi’s vaak goedkoper dan vaste jacuzzi’s.

Daarnaast moet je uiteraard rekening houden met de stookkosten en de aanschaf van een goede pomp. In sommige gevallen zit er al een pomp bij, maar is dit niet het geval dan moet je rekening houden met zo’n 100 à 500 euro aan extra kosten. Bovendien zijn er natuurlijk de stookkosten om het water gedurende het jaar warm te houden. Het voordeel van een opblaasbare jacuzzi is dat deze niet het hele jaar buiten hoeft te staan, waardoor je minder stookkosten hebt.

5. Extra voorzieningen

Denk bij de aanschaf van een jacuzzi ook aan extra voorzieningen zoals een hoes om de jacuzzi beter te isoleren en het water schoon te houden. Vooral als je kleine kinderen hebt is het belangrijk dat het water goed afgedekt kan worden.

Maar denk ook aan leuke accessoires voor je jacuzzi zoals een hoofdsteun en een drinkbeker, zo kun jij helemaal tot rust komen in je jacuzzi! Of een bubbelbad bar, dit is een blad speciaal gemaakt voor in jouw jacuzzi. Hierop serveer je de lekkerste snacks en jouw favoriete drankjes. Extra genieten dus!

Meer inspiratie opdoen?

Wil je nog meer wooninspiratie opdoen? Lees dan ook eens van onze andere artikelen:

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten