Welke tuinset past bij jou?
Tuinideeën Wooninspiratie

Welke tuinset past bij jou?

Een tuinset kan de sfeer van de gehele tuin veranderen. Belangrijk dus dat je een goede tuinset uitkiest die past bij jouw stijl. Weten welke tuinset het best bij jou past? Lees dan snel verder!

Beschikbare ruimte

Allereerst is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor een tuinset. Een tuinset neemt over het algemeen redelijk veel ruimte in, maar dit hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Tegenwoordig zijn er ook voor kleine tuinen vele varianten beschikbaar. Het is vooral belangrijk dat de loungeset groot genoeg is voor het huishouden. Wil je ook vaak visite uitnodigen in de tuin, dan is het handig om rekening te houden met het aantal zitplaatsen en de grootte van het oppervlak.

houten tuinset tuininspiratie

Materiaal en stijl van de tuinset

Bij het uitzoeken van tuinsets is het verstandig om van tevoren te beslissen wat voor soort tuinset je wilt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een dining, bar of picknick tuinset? Het doel van de tuinset is hierbij erg belangrijk. Bovendien moet de tuinset goed bij de rest van de tuininrichting passen. Je kunt dus niet zomaar elk materiaal of elke stijl tuinset erbij zetten.

Ga je de gehele tuin verbouwen? Dan kun je kijken naar het interieur binnen in huis en kun je deze stijl buiten voortzetten. Qua materiaal is hout erg mooi voor een landelijke of een romantische tuin. Voor een moderne tuin zijn tuinmeubels van aluminium bijvoorbeeld weer heel gaaf. Bij het bepalen van het materiaal moet je er rekening mee houden dat niet elk materiaal all-weather is. Wil je je tuinset het hele jaar buiten laten staan dan moet je dus materiaal kiezen wat daar goed tegen kan.

tuinset tuininspiratie tuin

Het budget bepalen

Vervolgens moet je gaan bepalen hoeveel je uit wilt geven aan een nieuwe tuinset. Voor een unieke tuinset betaal je vaak veel meer. Als je een kleiner budget hebt kun je dit oplossen door middel van verschillende accessoires. Koop bijvoorbeeld leuke kussens voor op de stoelen of koop wat leuke dingetjes die je op de tafel kunt zetten. Op deze manier kun je jouw tuinset toch op een leuke manier personaliseren, zonder dat je hier al te veel geld aan uit hoeft te geven. Ten slotte kan je jouw tuinset gaan uitzoeken!

Meer tuininspiratie?

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor in de tuin? We schreven hier eerder al andere blogartikelen over! Wil je bijvoorbeeld meer lezen over tuinmeubels lees dan eens deze artikelen: 4x soorten tuinmeubels: voor de ultieme zomeravond of Welke tuinmeubels zijn geschikt voor jouw tuin?.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten