Inspirerende tuin ideeën voor de voortuin
Tuinideeën Voortuin ideeën

Inspirerende tuin ideeën voor de voortuin

De voortuin is de entree naar jouw huis. Die wil je er natuurlijk gezellig en welkom uit laten zien. Ben jij benieuwd hoe je de voortuin kunt inrichten? Lees snel verder voor onze tuin ideeën!

Verschillende stijlen voor de voortuin

Zorg dat de voortuin past bij de stijl van je huis en bij de voortuinen van je buren. Bij een strakke en blokvormige woning kies je bijvoorbeeld niet snel voor een drukke en weelderige tuin. Maar wat doe je dan wel?

1. Minimalistisch en strak

In een minimalistische en strakke voortuin zien we vaak dat een groot oppervlak betegeld is. Denk hierbij aan graniet, beton of grote vierkante tegels. Door af te wisselen met tegels, grind en andere materialen zorg je toch voor een gezellige uitstraling van je voortuin

Wil je dit wel graag combineren met groen? In een minimalistische tuin komen vierkante en geometrische vormen veel voor. Ga bijvoorbeeld voor een vierkanten plantenperken of dunne bomen omringt door een vierkant perk met kiezelstenen. Heb je veel ramen aan de voorkant van het huis? Beplanting zorgt meteen voor wat meer privacy!

2. Natuurlijke voortuin

Met de botanische trend van dit moment zijn planten erg populair! De natuur volop laten terugkomen in de voortuin? Denk aan een pad van stenen tegels of juist een houten pad. Plaats aan beide kanten van het pad leuke planten, bloemen en bomen.

De uitdaging bij de natuurlijke tuin is om veel verschillend groen te planten zonder dat het er te rommelig uit gaat zien. Denk daarom aan afwisseling en evenwicht. Kies een aantal planten uit en laat deze op verschillende plaatsen terugkomen. In de natuurlijke tuin is het verder vooral de bedoeling dat de natuur haar gang kan gaan. Kies bijvoorbeeld voor weelderige en hoge grassen en wissel dit af met kleurige bloemen. Wissel het groen af met leuke accessoires zoals een houten ladder of combineer het met een mooi hek.

3. Engelse voortuin

De Engelse voortuin staat vol met planten en bloemen. Deze romantische stijl is erg uitnodigend en vol met groen! Denk aan een buxushaag, engelse rozen, orchideeën, clematissen en rododendrons.

Heb je plaats voor een grasveldje? Die komen vaak voor in een Engelse tuin. Zorg daarnaast voor een mooi pad tussen alle planten. Denk aan een pad van kiezelstenen, een pad van grote, platte keien tussen zand of een ander soort pad met stenen. Maak het af met hangplanten en een gezellig bankje voor een romantische, knusse sfeer. Vaak zie je in een Engelse achtertuin ook een mooi prieeltje waar gezellig thee kan worden gedronken.

voortuin ideeën

Accessoires in de voortuin

Je kunt je voortuin verder aankleden met accessoires! Wat dacht je van een tuinmeubel? Heb jij geen achtertuin, wil je een keer een ander uitzicht, of komt er geen zonlicht in de achtertuin? Dan is een bankje of klein tuinset in de voortuin ideaal!

Denk ook aan leuke plantenbakken. Ga bijvoorbeeld voor een houten plantenbakken, grote traditionele bloempotten of betonnen plantenbakken. Deze laatste soort zijn in verschillende geometrische vormen te verkrijgen en passen perfect bij een minimalistische stijl. Houd jij meer van een gezellige, etnische stijl? Rieten plantenbakken en een rotan tuinstoel mogen dan niet missen!

Als laatst is verlichting erg belangrijk. Zo is je voordeur makkelijk te vinden in het donker. Verlichting doet ook veel voor de sfeer en kan vooral in het donker je huis en voortuin er gezellig uit laten zien. Heb jij een boom of een rij planten in de voortuin staan die overdag het middelpunt van jouw voortuin vormen? Richt hier spotjes om om ze ook in de avond op te laten vallen.

voortuin inspiratie

Klaar om in de tuin te werken?

Werk jij graag in de tuin? Dan is de voortuin slechts een kleine uitdaging. Denk dan aan de juiste werkkleding. Bijvoorbeeld kleding die vies mag worden en comfortabele werkschoenen van Engelbert Strauss. Zorg ook dat je het juiste gereedschap hebt of dit anders regelt voor je aan de slag gaat! Wanneer je alles bij de hand hebt kun je namelijk lekker doorwerken. Denk bijvoorbeeld ook aan extra grond wanneer je een verhoging maakt.

Meer voortuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën voor jouw voortuin? Neem eens een kijkje tussen de artikelen: Tuinideeën: 4x inspiratie voor jouw zomerse tuin, 5 tuin ideeën voor de lente, Voortuin ideeën: 5x tips en inspiratie en 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten