Halloween versiering voor in huis: schrik niet!
Wonen Seizoenen Woonideeën

Halloween versiering voor in huis: schrik niet!

Op zoek naar leuke Halloween versiering voor in huis? 31 Oktober is het weer zover: Spooky Halloween! Met Halloween gaan kinderen ‘s avonds verkleed de straat op om zoveel mogelijk snoepgoed te verzamelen. Halloween is afgeleid van de All Hallows Eve, ook wel de Allerheiligenavond. In de Keltische agenda begint het nieuwe jaar op 1 november, en was 31 oktober dus oudejaarsavond. Kinderen kijken vaak enorm uit naar deze dag en het is daarom ook leuk om hier wat tijd aan te besteden. Maak samen bijvoorbeeld een Halloween pompoen en versier het huis, nodig vrienden uit en maak er een gezellige avond van. Benieuwd hoe je jouw huis gezellig en misschien wel een beetje eng kunt versieren voor Halloween? Lees dan snel verder!

Halloween versiering in de voortuin

Woon jij in een buurt met veel kinderen? Dan kun je er vanuit gaan dat er op 31 oktober zo nu en dan aan de deurbel wordt gerinkeld. Zorg er dus voor dat je wat snoepgoed in huis hebt! Daarnaast is het leuk om de voortuin te versieren, zodat de kinderen gelijk zien dat ze bij jullie op het juiste adres zijn. Daarnaast ziet het er ook gewoon super feestelijk en gezellig uit.

Hang wat slingers en lampjes op en zet een aantal pompoenen neer in de voortuin. Wil je de kinderen een beetje laten schrikken? Verstop dan ergens een speaker in de tuin en speel enge muziek af zodra de kinderen eraan komen.

halloween versiering omslagfoto

Koekjes bakken

Wil jij de Halloween versiering overal laten terugkomen? Maak dan alleen of samen met je kinderen Halloween koekjes of cakejes. Dit is leuk om te doen, ziet er gezellig uit en je kunt ze ook nog eens uitdelen aan de kinderen die langskomen!

halloween snoepgoed

Halloween versiering: maak het huis duister

Op zoek naar toffe Halloween versiering? ‘s Avonds wordt het steeds donkerder en dus ook een steeds een beetje enger. Om dit effect te benadrukken kun je jouw huis een beetje “duister” maken. Zet de grote lampen uit en verlicht je woonkamer met kaarslicht. Pak een aantal oude lakens uit de kast die je niet meer gebruikt, maak hier wat gaten in en zet er enge woorden op met een rode stift. Hang de lakens voor de ramen en de avond kan beginnen...

pompoen

Speurtocht naar snoepjes

Naast alle leuke Halloween versiering kun je ook je eigen kinderen een beetje laten schrikken. Ga bijvoorbeeld samen een enge film kijken, zoals de Griezelbus of Monster house. Laat je kinderen daarna in huis op zoek gaan naar verstopt snoepgoed en laat ze af en toe een beetje schrikken. Leg bijvoorbeeld ergens een enge pop neer of een nep hand.

Happy Halloween!

halloween versiering

Op zoek naar meer herfst inspiratie voor in huis?

Ben je op zoek naar meer leuke herfst inspiratie voor in huis? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 5 tips om je tuin herfstklaar te maken, 8x Inspiratie voor een Halloween pompoen, 6x Herfst interieur ideeën: warm, duurzaam en persoonlijk! en Woonideeën: je huis aankleden voor de herfst

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten