6x Herfst interieur ideeën: warm, duurzaam en persoonlijk!
Interieur Woontrends Seizoenen Wooninspiratie Woonideeën

6x Herfst interieur ideeën: warm, duurzaam en persoonlijk!

Wij geven je 6x Herfst interieur ideeën! De zomer is alweer voorbij maar… we gaan weer gezellig naar binnen! De herfst is een seizoen van verandering. Een nieuw begin. We laten los wat we niet meer nodig hebben, net als de herfst. Zo komen we weer in harmonie met onze omgeving. Ben jij ook zo benieuwd naar de interieurtrends van dit najaar? En wil je volop interieur ideeën om weer sfeer, rust en balans te vinden in je interieur? Lees dan snel verder!

1. Een herfstproof interieur met warme kleuren

Keep me warm! De woontrends voor dit najaar? Zachte en zoete kleuren maken deze herfst plaats voor aardetinten en warme kleuren zoals bruin en terracotta (oranjebruin) maar we zien ook groen, zwart en grijs. De natuurtinten zoals ecru en beige geven je interieur een rustige en serene sfeer. De materialen koper en marmer gaan plaatsmaken voor brons en goudaccenten voor een luxere uitstraling.

herst interieur ideeën

Voor een warme sfeer is een mooi vloerkleed natuurlijk onmisbaar. Oosterse tapijten zijn bijvoorbeeld tijdloos en passen perfect bij de herfst. Maak het geheel af met (veel) (exotische) kussens en mooie warme plaids om te ontspannen en warm te blijven. En natuurlijk als decoratie voor je bank of bed. Of misschien wel voor bij de open haard.

Heb je geen open haard? Dan kun je ook lekker veel kaarsjes branden. In de herfst maken we ook weer verwarmende gerechten zoals pompoensoep of een heerlijke stoofpot. Geef dan ook aandacht aan mooie (zelfgemaakte) tafeldecoratie.

herst interieur ideeën

2. Hoe maak je sfeer in huis? Combineren!

Dare to mix! Wil je graag sfeervol wonen? Waarom zou je kiezen voor één woonstijl? Het is juist heel goed mogelijk om verschillende woonstijlen met elkaar te combineren, dit wordt ook wel een eclectisch interieur genoemd. Wat dacht je bijvoorbeeld van het combineren van industrieel met antiek of modern met vintage. Of een Scandinavische witte basis met Boho items?

Speel met verschillende materialen, vormen, patronen en kleuren om je interieur een beetje spannend te maken (maar overdrijf het niet). We zien nog steeds verschillende prints: etnisch, grafisch of nature prints. Mix stoer met zacht en nieuw met oud. Mix houten meubels met metalen details. Of hout met een accessoire van beton. Probeer wel dezelfde kleurtinten te laten terugkomen in je interieur en zorg voor eenheid. Vind een goede balans. En doe vooral wat goed voelt want zo creëer je dus vanzelf een persoonlijk interieur met veel sfeer!

Meer interieur ideeën? Lees ook eens ons artikel over een eclectisch interieur!

3. Haal luchtzuiverende planten in huis!

Plant power! Planten mogen echt niet meer ontbreken in je huis en je hebt ze eigenlijk nooit genoeg! Groen in huis zagen we al een tijdje maar groen mag blijven, yes! Wij houden ervan want planten zorgen voor een beetje natuur in huis en geven een tropische touch aan je interieur. Bovendien zijn planten in huis gezond voor je. Zeker als je kiest voor luchtzuiverende planten zoals palmen en varens. Planten zorgen ook voor rust en ontspanning.

Nog meer interieur ideeën met planten? Lees dan ook eens ons artikel over 9 leuke planten voor in huis!

planten in de woonkamer herft ideeen

4. Een duurzaam interieur? Recycling & upcycling

Go green! Een duurzaam interieur begint in de herfst. De herfst geeft ons een gevoel van bewustzijn en we staan vaker stil bij onze gewoontes. Zo zal sustainability (duurzaamheid) een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven en ook in ons interieur. We gebruiken al natuurlijke en milieuvriendelijke materialen zoals bamboe en kurk. En we zien al veel spullen van gerycled materiaal, maar hoe zit het met recycling en upcycling in ons interieur? In de woonindustrie gebeurt dit steeds vaker; we zagen bijvoorbeeld vloerkleden gemaakt van visnetten en vloeren gemaakt van restproducten uit de cacao industrie. Geweldig toch?

Wil jij ook een duurzaam leven en een duurzaam interieur? Hiervoor hoef je niet gelijk in een tiny house te gaan wonen. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen. En wat dacht je van ecologische (en sneldrogende) krijtverf? Kijk ook eens of je oude meubels of woonaccessoires een nieuw leven kunt geven of maak van ‘afval’ nieuwe producten. Onze afvalberg is tenslotte al groot genoeg. Er zijn online genoeg leuke DIY tips te vinden. Vintage is bovendien hip en geeft je interieur een eigen touch!

Nog meer interieur ideeën en duurzaamheid? Lees hier hoe je zelf aan de slag kunt met het opknappen en schilderen van een oud meubelstuk!

woonkamer met openhaard

5. Vergeet je hal inrichting niet!

Hello friends! De picknicks en tuinfeestjes maken nu plaats voor gezellige etentjes thuis met vrienden en familie. Geef hen een warm welkom in jouw huis door je hal en/of gang ook een echte plek te geven in je interieur. Hiermee laat je ook alvast een voorproefje zien op de rest van jouw interieur!

Je hal inrichten begint met het organiseren van je hal en te zorgen dat alle losse spullen opgeborgen zijn in een stijlvol kastje of in mooie manden op een wandplank of onder een bankje. Ga op zoek naar een (houten) kapstok als eyecatcher! Kies de kapstok in lijn met de rest van je interieur en, je zult ook zien, een niet te grote kapstok zal meer rust geven. En met één grote plant in je hal creëer je een fijne sfeer. Kies daarnaast voor een mooi vloerkleed of geef één wand een kleur welke terugkomt in je interieur. Geef je hal in ieder geval een kleine persoonlijke touch…

6. Je huis persoonlijk maken doe je zo

This is me! We zeiden het al eerder maar dit is misschien wel de belangrijkste interieurtip die we je geven: creëer je eigen stijl en maak je huis persoonlijk! Dus wees creatief en origineel en durf te combineren.

Heb je een modern of Scandinavisch interieur? Maak het dan persoonlijker en warmer met een vintage of houten meubel. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie tafelloper om te gebruiken als wandkleed? Of een uniek accessoire toe te voegen aan je interieur, zoals een souvenir van je vakantie. Of misschien een mooi handgemaakt kussen met een bijzonder verhaal?

herfst interieur

Combineer al onze tips uit deze blog en je creëert gegarandeerd vanzelf een warm en persoonlijk interieur! Have fun☺

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten