Woonideeën: je huis aankleden voor de herfst
Interieur Wonen Seizoenen Wooninspiratie Woonideeën

Woonideeën: je huis aankleden voor de herfst

Hier vind je de leukste, tofste woonideeën om je huis aan te kleden voor de herfst! Het wordt steeds sneller donker, de bomen veranderen steeds verder van kleur en ook de temperatuur is aardig gedaald: het is herfst! Een prachtig seizoen als je het aan ons vraagt. Daar wil je in huis ook van kunnen genieten. Met deze tips breng jij de herfst naar binnen!

Herfstkleuren

Haal de herfstkleuren in huis! Ga naar buiten en doe inspiratie op voor je interieur. Kijk rond en neem de kleuren van de bladeren in je op. Vallen al die prachtige warme kleuren je al op? Geel, oranje, bruin en rood zijn de perfecte kleuren voor een herfstig interieur. Laat deze kleuren terugkomen in je woonaccessoires en je brengt op een simpele manier al een herfstige touch aan in je interieur! Ben je fan van koper en/of goud? Dan heb je geluk! Koper en goud passen namelijk perfect in een herfstig interieur. Leuke koperen kaarsenhoudertjes bijvoorbeeld.

Ben je nou niet zo'n fan van een herfstig kleurenpalet? Ook zonder geel, oranje en rood te gebruiken kun je de herfst naar binnen brengen. Gebruik natuurlijke tinten (zoals wit, bruin en groen) en materialen om toch de herfst naar binnen te brengen.

herfst woonideeën

Woonideeën en herfstdecoratie

Denk je aan woonideeën voor herfstdecoratie dan denk je aan pompoenen, toch? Wij in ieder geval wel! Ga naar het tuincentrum en koop pompoenen in allerlei kleuren en maten. Leuk voor binnen en buiten. Stel ze op in schaaltjes, zet ze neer in groepjes of maak er een mooi stukje van voor op tafel. Geen fan van oranje? Geen probleem. Er zijn ook een heleboel leuke pompoentjes in wit en groen te krijgen!

Wist je dat je voor een heleboel herfstdecoratie niet eens naar de winkel hoeft? Ga een wandeling maken in het bos en verzamel daar mooi gekleurde bladeren, takken, eikels, kastanjes en dennenappels. Vul vazen of schalen met je aanwinsten en wikkel er een lichtsnoer doorheen. Of steek de handen uit de mouwen voor een leuk DIY project. Lees verder voor een paar leuke ideeën!

Geen zin om naar het bos te gaan? Ook in de winkel zijn een heleboel leuke herfstige items te vinden. Maak bijvoorbeeld een paar knusse plekjes in huis waar je je lekker kunt terugtrekken met een goed boek en een kop warme chocolademelk. Dit doe je bijvoorbeeld met leuke kussentjes met bosdieren en warme dekentjes in herfstige kleuren.

herfst woonideeën

DIY herfstversieringen

Maar wat kun je dan met al die dingen die je in het bos verzameld hebt? Zelf herfstversieringen maken is het antwoord! Maak bijvoorbeeld een krans met de bladeren, dennenappels, eikels en kastanjes die je hebt verzameld. Of maak slingers van de bladeren die je gevonden hebt. Ga samen met je kinderen aan de slag! Laat ze je meehelpen of hun eigen project maken zoals kaarsenhoudertjes met bladeren erop, of leuke figuurtjes van kastanjes en eikels.

Maak zelf een herfst stolp

Nog een leuke herfstversiering die je zelf kunt maken: een herfst stolp. Stolpen zijn al een paar jaar super trendy en op een heleboel plaatsen te krijgen. Vul je stolp met een beetje mos, dennenappels, een klein pompoentje of een figuurtje van een hert. Je kunt er zelfs een snoer met lichtjes in verwerken als je dat leuk vindt. Plaats de stolp op een opvallende plaats in je interieur en iedereen zal 'm even bewonderen als ze bij je binnenkomen!

Kaarsjes aan!

Het wordt steeds eerder donker en ook nog eens kouder, dus we brengen veel meer tijd binnen door. Het is dan ook belangrijk om het binnen extra gezellig te maken door bijvoorbeeld kaarsjes aan te steken! Hierdoor versterk je het knusse gevoel dat je gecreëerd hebt met alle kussentjes en herfstdecoraties die je al in je interieur hebt verwerkt. Zet mooie kandelaren, lantaarns en kaarsenhoudertjes neer. Zelfs als de kaarsjes niet aan zijn geeft dit al een gezellige uitstraling aan je interieur. Wordt het donker? Steek dan al je kaarsjes aan en kruip met een dekentje en een kopje thee of een glaasje wijn op de bank. Knusse herfstavonden gegarandeerd!

herfst woonideeën

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie voor een landelijk interieur? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Landelijk interieur: doe wooninspiratie op!, Landelijke woonkamer inrichting & woonkamer inspiratie, Kom tot rust in jouw landelijke badkamer en De belangrijkste elementen van een landelijke eetkamer.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten