Landelijk interieur: doe wooninspiratie op!

Op zoek naar inspiratie voor een landelijk interieur? De natuurlijke kleuren, fijne materialen en leuke accessoires maken de landelijke woonstijl helemaal af. Je kunt de stijl overal in huis laten terugkomen: in de woonkamer, slaapkamer, badkamer of in de keuken. Ben jij ook helemaal weg van deze stijl? Lees dan snel verder en doe wooninspiratie op voor een landelijk interieur!

Landelijk interieur: de woonkamer

Een landelijk interieur kenmerkt zich door haar natuurlijke en zachte kleuren zoals bruin, beige, grijs, wit en crème. De combinatie van deze kleuren geeft een heel mooi effect aan de ruimte.

Ga voor een grote plofbank in een zachte kleur, zoals bruin. Pas op dat de kleur van de bank niet te licht is, dan wordt het namelijk erg besmettelijk. Leg onder de bank een lekker kleed. Je kunt kiezen voor een hoogpolig kleed, wat lekker warm aan je voeten is. Neem wel een kleed dat lichter is dan de bank, zodat de focus op de meubels blijft. Heb je liever een dierenvacht op de grond? Dat past ook helemaal in een landelijk interieur!

Het is soms lastig om alles goed op elkaar af te stemmen. Het gebruik van materialen, kleuren, vormen en de combinatie hiervan is soms niet zo makkelijk als het lijkt. Tegenwoordig kun je het jezelf veel makkelijker maken, je kunt tegenwoordig zelfs een Complete woonkamer kopen!

landelijke woonkamer

Landelijke accessoires

Kleed je landelijke woonkamer aan met leuke accessoires, dit maakt je woning heel sfeervol. Zet wat leuke kaarsjes, vaasjes en bloemetjes op de bijzettafel. Decoreer ook de muur, hang een vintage klok op en als je het helemaal wil afmaken: ga voor een gave dierenschedel! Dit past helemaal binnen een landelijk interieur.

landelijke woonkamer

Creëer een chill plek in jouw landelijke interieur

Even helemaal tot rust komen, dat wil iedereen weleens, toch? Creëer een lekker chill plekje in jouw huis. Dit kan in de woonkamer, bij de keuken of in de slaapkamer. Een lekker plekje waar je kunt zitten met een kopje thee, een boekje kunt lezen of gewoon even helemaal kunt niksen.

Verleng de landelijke stijl in je eetkamer

Ben jij ook helemaal weg van een landelijk interieur? Je creëert rust in huis door alle ruimtes met elkaar te verbinden. Dit is mogelijk door veel lichtinval te creëren, door ramen te plaatsen tussen de ene en de andere ruimte of door dezelfde woonstijl aan te houden.

Verleng de eetkamer in de stijl van je woonkamer. Zet een grove, houten eetkamertafel tafel neer met fijne eetkamerstoelen. Je kunt kiezen voor zwarte stoelen, dit kleurt mooi bij de rest van het woonstijl. Wat ook helemaal past binnen een landelijk interieur is een stoffen of leren eetkamerbank. Dit straalt een en al luxe uit en zit heerlijk! Hiermee ben je verzekerd van heel veel gezellige avonden lang tafelen.

Neem eens een kijkje bij het artikel: De belangrijkste elementen van een landelijke eetkamer voor meer landelijke inspiratie!

Een landelijke trap

Staat jouw trap in de huiskamer of ben je gewoon toe aan een nieuwe, hippe trap? Ga voor een super gave, landelijke trap! Kies voor hout en staal en combineer dit samen. Dit ziet er super mooi uit!

landelijk interieur landelijk interieur

Meer landelijke interieur ideeën?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor een landelijk interieur? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Kom tot rust in jouw landelijke badkamer, Keuken inspiratie: een landelijke keuken met slimme keukenindeling, 6x inspiratie voor een landelijke tuin en Landelijke slaapkamer inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten