De ideale barkrukken kiezen voor jouw woning?
Meubels Keuken inspiratie

De ideale barkrukken kiezen voor jouw woning?

Tegenwoordig zie je barkrukken niet alleen meer terug in je favoriete restaurant of kroeg, maar ook in een stijlvolle woning. Vooral in de keuken zie je dit meubelstuk steeds vaker terugkomen. Een kookeiland met hieraan barkrukken is de beste manier om je keuken met de rest van je woning te verbinden. Zo kan je degene die kookt gezelschap houden, maar het kan natuurlijk ook een gezellige plek om te borrelen zijn.

Er zijn genoeg opties waarvoor deze zitplaats gebruikt kan worden. Tegenwoordig zijn er bovendien veel verschillende soorten barkrukken. In dit blogartikel helpen we je daarom met het uitzoeken van de ideale barkruk voor jouw woning.

Verstelbare of vaste barkruk?

Allereerst moet je gaan bepalen of je een vaste of verstelbare barkruk wilt. Als de lengte binnen je huishouden erg verschillend is, dan is het een groot voordeel dat je een verstelbare barkruk hebt. Daarnaast hebben verstelbare barkrukken ook een zwaardere voet waardoor ze steviger blijven staan. Hierdoor kunnen ze echter minder makkelijk verplaatst worden.

Een ander voordeel is de vaak draaibare zitting, zo kan je makkelijk de stoel draaien richting de bar of van de bar af. Het nadeel aan een verstelbare kruk is dat er vaak een hoger prijskaartje aan hangt. Een vaste barkruk is dan meestal een goedkopere optie. Daarnaast kan je een vaste barkruk ook makkelijk verplaatsen, ideaal voor als je een feestje geeft of wat vrienden uitnodigt.

Ten slotte zijn er veel meer designs beschikbaar voor vaste barkrukken, omdat er geen rekening gehouden hoeft te worden met het verstelmechanisme. Het is dus belangrijk om rekening te houden met jouw wensen en op basis daarvan een verstelbare of een vaste barkruk te kiezen.

verstelbare barkruk keukeninspiratie zwarte verstelbare barkruk keuken

Voor hoeveel barkrukken ga je?

Vervolgens moet je gaan bepalen hoeveel barkrukken je wilt. Hierbij is het handig om de beschikbare ruimte te bepalen aan de hand van de grootte van het keukenblok. Neem hierin mee hoe breed de barkruk ongeveer is. De meeste barkrukken zijn rond de 60 à 70 cm breed. Daarnaast heb je nog ruimte nodig om plaats te nemen. Je moet dus gaan bepalen welke ruimte je tussen de stoelen in wilt hebben.

Een tip is om thuis met de stoelen die je tot je beschikking hebt eens te kijken wat je een comfortabele afstand vindt, dit is namelijk voor iedereen anders. Dan is het nog een kleine rekensom en kan je bepalen hoeveel barkrukken je wilt gaan kopen.

barkruk keukeninspiratie barkrukken keureiland

Bepaal de stijl en kleur

Ten slotte is het belangrijk om barkrukken te kiezen die bij jouw smaak en interieur passen. Doe hierbij vooral inspiratie op bij de rest van jouw interieur. Je kan het materiaal van jouw keukenblad matchen met die van de stoel of juist contrasteren met elkaar. Ga voor een combi die bij jou past. Het gaat erom dat de barkruk niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch is en lekker zit. Mocht je er qua kleur niet uitkomen, dan zijn kleuren zoals wit en zwart bijna altijd wel goed. Als je dit rijtje bent afgegaan dan kan je de ideale barkrukken bestellen en kan je gaan genieten van jouw nieuwe zitplek in de keuken.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer keukeninspiratie opdoen? Lees dan eens de volgende blogs over het inrichten van een keuken en de laatste trends: Tips voor de inrichting van een nieuwe keuken of Scandinavische keuken: unieke keukeninspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten