5x stijlvolle zonwering voor buiten

Het is natuurlijk super fijn dat de zon weer meer schijnt, maar af en toe ben je wel een beetje klaar met die hitte. Vooral binnen kan het dan erg warm worden. Met de juiste zonwering, is jouw woning klaar voor die (te) warme zomermaanden.

1. Screens

Screens zijn ideaal om licht en warmte buiten te houden. Het fijne aan een screen is dat je gewoon nog naar buiten kunt kijken, maar andersom kun je van buiten niet naar binnen kijken. Met screens kun je dus je privacy goed behouden. Een minpunt is wel dat screens qua inbraakpreventie niet de meeste veiligheid bieden.

2. Rolluik

Rolluiken zijn daarentegen wel erg geschikt voor inbraakpreventie. Zo kun je kiezen voor een rolluik met bewegingssensor die in de gaten houdt of iemand lang voor je rolluik staat. Het is ook wel een fijn idee dat als je weg bent van huis, de ruiten niet zomaar ingegooid kunnen worden.

Als je wel eens geluidsoverlast hebt, dan zijn rolluiken ook een goede oplossing. Ze bieden namelijk ook een goede geluidisolatie. Erg fijn als de kinderen van de buren wéér zo vroeg op zijn en lekker veel kabaal maken of die ene vogel die je nachtrust weer komt verstoren.

Ben je echt alleen op zoek naar zonwering? Dan kun je het beste voor een andere optie gaan zoals screens. Rolluiken zijn namelijk vaak wel iets prijziger.

3. Terrasscherm

Met een terrasscherm zorg je voor schaduw in de tuin en voor een koeler binnenklimaat. Bovendien heb je bij een terrasscherm geen grote parasolvoet die in de weg zit. Daarbij zijn de tijden van het zelf moeten uitrollen van het terrasscherm voorbij. Tegenwoordig zijn de meeste terrasschermen gewoon elektrisch bedienbaar.

Een nadeel is alleen wel dat je met een terrasscherm erg op het weer moet letten. Een terrasscherm is namelijk niet erg bestendig tegen regen en storm.

4. Ritsscreens

Een normaal screen en een ritsscreen zorgen er beide voor dat zonlicht geweerd wordt, waarbij je de mogelijkheid behoudt om naar buiten te kijken. Er zijn echter een aantal verschillen. Zo kan een ritsscreen alleen elektrisch bediend worden terwijl een normaal screen zowel handmatig als elektrisch beschikbaar is.

Daarnaast wordt het doek van een ritsscreen ook aan beide zijden strak gehouden terwijl dit bij een normaal screen alleen aan de onderkant en bovenkant is. Heb je vaak last van wind of insecten? Dan kun je beter voor een ritsscreen gaan dan voor een normaal scherm. Vaak zijn ritsscreens alleen wel wat prijziger.

5. Uitvalscherm

Een uitvalscherm biedt naast privacy ook een goede bescherming tegen de zon. Zo blijft de temperatuur aanzienlijk lager in huis. Je kunt daarbij, net als bij een screen, nog steeds naar buiten blijven kijken. Het nadeel is alleen wel dat een uitvalscherm niet goed tegen wind kan en relatief veel ruimte inneemt. In dit geval kan je dan dus beter voor een rolluik of ritsscreen gaan. Een voordeel blijft wel dat een uitvalscherm een budgetvriendelijke optie is voor wie niet al te veel geld wilt uitgeven aan mooie zonwering.

Meer tuininspiratie opdoen?

Ben je op zoek naar meer tuininspiratie? Neem eens een kijkje tussen onze andere artikelen: Hoe richt je een onderhoudsvriendelijke tuin in?, Tips om jouw tuin nieuw leven in te blazen en 5 tips om jouw tuin er luxe uit te laten zien.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten