5x Stijlvol ruimte besparen in huis
Wonen Woonstijlen Woonruimtes Inrichting

5x Stijlvol ruimte besparen in huis

Kan jij je spullen nergens meer kwijt? Tijd om ruimte te gaan besparen! Het besparen van ruimte hoeft niet ten koste te gaan van jouw prachtige interieur, integendeel zelfs. Met deze 5 meubels bespaar jij op een stijlvolle manier ruimte in huis.

1. Neem een aantal (ronde) bijzettafels

Een salontafel is erg leuk, maar niet zo heel erg praktisch. Vaak nemen deze veel ruimte in en kun je er niet veel spullen in kwijt. Een goede vervanger hiervoor zijn daarom de kleinere ronde bijzettafels. Deze schuif je uit elkaar als je ze nodig hebt en in elkaar als je ze niet meer nodig hebt. Ze nemen daarom niet zo veel ruimte in beslag. Ronde bijzettafels zijn ook erg handig omdat je ze als poef of als voetenbankje kunt gebruiken. Zo vang je 2 vliegen in 1 klap!

wooninspiratie

2. Ga voor een superhandige wasmachine kast

Een wasmachine kast is dé oplossing als je meer ruimte wilt besparen, maar niet wilt inleveren op stijl. Onze wasmachines en drogers staan nou eenmaal vaak op een prominentere plek in onze woning. Het jammere hiervan is dat ze meestal meer afdoen aan het interieur dan dat ze eraan toevoegen.

Met een wasmachine kast integreer je jouw wasmachine in de rest van het interieur, zonder dat dit hier ten koste van gaat. Bovendien heb je nu extra veel opbergruimte door de kastjes onder en boven de wasmachine. Daarbij heeft een wasmachine kast nog een groot voordeel, namelijk dat je niet meer hoeft te bukken. Je kunt jouw wasmachine op de perfecte hoogte laten plaatsen voor jou.

Op zoek naar een nieuwe wasmachine kast? Ontdek de stijlvolle wasmachine kasten van Wasombouw.

wooninspiratie

3. Hang je spullen aan de muur

Wanneer je een kleine woning hebt, moet je de ruimte die je tot je beschikking hebt zo optimaal mogelijk gebruiken. Gebruik daarom ook de muren om ruimte te besparen in huis. Ga bijvoorbeeld voor een wandrek in de keuken en plaats een aantal wandplanken in de woonkamer. Wat ook vaak scheelt is om je tv aan de muur te hangen. Laat die grote tv-meubel dus maar achterwege, die heb je niet meer nodig.

wooninspiratie

4. Haal multifunctionele meubels in huis

Multifunctionele meubels zijn een echte uitkomst als je ruimte moet besparen. Een slaapbank of een uitklapbare tafel zijn over het algemeen al best bekend, maar omdat we steeds kleiner gaan wonen komen er ook steeds meer creatieve oplossingen bij. Zo heb je bijvoorbeeld ook steeds meer 3-in-1 oplossingen, zoals een multifunctionele poef, die als opbergruimte, zitplek en tafel gebruikt kan worden. Bij het inrichten van een kleine ruimte kunnen dit soort multifunctionele meubelstukken niet ontbreken!

wooninspiratie

5. Plaats schuifdeuren

Een normale deur neemt relatief veel ruimte in omdat deze altijd open en dicht moet kunnen. Een schuifdeur is daarom een slimme oplossing omdat deze geen draairuimte nodig heeft. Bovendien creëer je met een schuifdeur meer ruimte in je woning. Schuifdeuren zijn ook nog eens erg populair aan het worden, dit omdat het zowel stijlvol als ruimtebesparend is. Als je een beetje handig bent, kun je deze zelfs helemaal zelf plaatsen. Dit is alleen niet aan te raden als je voor een ingebouwde schuifdeur gaat, deze kun je beter door een professional laten zetten.

wooninspiratie

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Lees dan ook eens deze artikelen en doe inspiratie op: Kleine tuin ideeën: ruimtelijk en slim ingedeeld, Kleine slaapkamer inrichten: de balans tussen rust en gezelligheid en Een kleine woonkamer? Deze meubels mogen niet missen!.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten