Een kleine woonkamer? Deze meubels mogen niet missen!
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Inrichting

Een kleine woonkamer? Deze meubels mogen niet missen!

Bij Woonblog begrijpen we maar al te goed dat het inrichten van een kleine woonkamer soms een ware uitdaging is. Gelukkig zijn er allerlei trucjes om het inrichten van een kleine ruimte zo gemakkelijk mogelijk te maken. In deze blog geven we je daarom wat tips bij het uitzoeken van de geschikte meubels voor een kleine woonkamer. Ga er goed voor zitten en doe vooral veel woonkamer inspiratie op!

1. De zithoek

Het is van belang om eerst een goede indeling te maken van jouw woonkamer. Wanneer je dit voor elkaar hebt, kun je overgaan op het leuke gedeelte: het uitzoeken van de meubels. Het is het makkelijkst om met het meubelstuk te beginnen dat de meeste ruimte inneemt: de bank. Wil je dat de bank centraal staat in jouw interieur of heb je liever nog extra ruimte over voor andere dingen? Bovendien is het belangrijk om je af te vragen hoeveel mensen moeten kunnen zitten.

Een hoekbank is een handige optie omdat je er relatief veel mensen op kwijt kunt en het niet per se veel ruimte in hoeft te nemen. Zet er nog een mooie fauteuil of design stoel bij en je bent klaar. Je zitruimte bepaalt mede de sfeer van je woonkamer. Je mag hier dus best wat meer in investeren om de woonruimte er leuker uit te laten zien.

Tip: Ga voor een bank op pootjes. Zo kun je de grond zien en ziet je interieur er gelijk een stuk ruimtelijker uit.

wooninspiratie

2. Tafels

Het is fijn om naast je bank een plekje te hebben waar je wat op kunt zetten, zoals drinken of eten. Kleine bijzettafeltjes nemen niet al te veel plek in en zijn daarom ideaal voor een kleine woonkamer. Tegenwoordig heb je ook bijzettafeltjes die je in elkaar kunt schuiven. Deze haal je makkelijk tevoorschijn als je ze nodig hebt, maar berg je ook zo weer op. Dit is veel handiger dan zo’n grote salontafel die te veel ruimte inneemt.

wooninspiratie

3. Poof

Multifunctionele meubelstukken zijn echt onmisbaar in een kleine woonkamer. Een poof is daarom ideaal als je een kleine ruimte hebt. Dat komt omdat je deze zowel als voetenbankje en als bijzettafel kunt gebruiken. Bovendien schuif je de poof erg gemakkelijk aan de kant als je hem niet gebruikt.

wooninspiratie

4. Wandmeubels

In een kleine woonkamer zul je creatief moeten zijn met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Ga dus ook vooral de hoogte in! Een goed wandsysteem kan je al snel veel ruimte besparen. Bovendien hoeft dit helemaal niet lastig te zijn. Een paar simpele wandplankjes kun je eenvoudig zelf ophangen. Zet hier bijvoorbeeld je boeken op of zet er een paar leuke plantjes in.

wooninspiratie

5. Kasten

Het liefst houd je een kleine woonkamer zo minimalistisch mogelijk, maar een goede opbergplaats voor je spullen kan natuurlijk niet ontbreken. Een mooie en vooral hoge kast kan dus prima in een kleine woonkamer. Is er echt niet genoeg ruimte om een kast te plaatsen? Ga dan voor multifunctionele meubels. Een stoel die bijvoorbeeld ook als opbergruimte dient. Zo zorg je ervoor dat alle spullen makkelijk opgeborgen kunnen worden en het geen rommel wordt.

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem gerust eens een kijkje tussen de onderstaande artikelen op deze pagina. Bij Woonblog lees je alles over de laatste woontrends, verrassende woonideeën en nog een heleboel meer inspiratie voor je interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten