5 handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek
Wonen Wooninspiratie Inrichting Woonideeën

5 handige tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

De laatste jaren is het aantal thuiswerkers in Nederland enorm gestegen. Vanuit huis werken klinkt natuurlijk heerlijk, maar een sfeervolle en goede inrichting van je thuiskantoor is natuurlijk wel belangrijk. Van iedere ruimte in huis is wel een mooie thuiswerkplek te maken. Werk jij vanuit huis en heb je nog geen goede werkplek? In dit artikel geven wij vijf handige tips voor de inrichting van je thuiskantoor!

Tip 1. Kantoorplanten

Groen in huis is helemaal hip, dus waarom zou je geen kantoorplanten in je werkkamer neerzetten. Wist je trouwens dat planten op je werkplek ervoor zorgen dat je productiever werkt? Het is bewezen dat kantoorplanten voor een betere balans tussen zuurstofgehalte en luchtvochtigheid zorgen. Dit zorgt voor de voordelen dat je minder last van stress zal hebben en productiever kunt werken.

thuiswerkplek inrichten

Tip 2. Ergonomische bureaustoel

Je wilt natuurlijk een mooie bureaustoel op je werkkamer hebben staan, maar nog belangrijker is dat deze comfortabel zit. Een ergonomische bureaustoel is daarom een goede keuze. Ergonomisch betekent dat de stoel helemaal op het lichaam van de gebruiker afgesteld kan worden. Dit zorgt voor een gezonde zithouding tijdens het werken.

Tip 3. Verstelbaar bureau

Je werkt pas echt ergonomisch als je ook kiest voor een verstelbaar bureau. Zo kun je zowel de bureaustoel als het bureau afstellen op de juiste hoogte. Erg populair op dit moment zijn zit sta bureaus. Dit zijn verstelbare bureaus waaraan je zowel staand als zittend kunt werken. Bijvoorbeeld deze zit sta bureaus van OfficeCity zijn elektronisch verstelbaar, zodat je tijdens je werkdag zitten en staan kunt afwisselen. Dit is erg goed voor je lichaam, waardoor je minder pijnklachten zal ervaren na een lange dag werken.

Tip 4. (Vintage) lockerkast

Lockerkasten zijn tegenwoordig helemaal hip. Je ziet ze tegenwoordig niet alleen op werkplekken, maar ook in woonkamers of winkels. Voor je thuiswerkplek is een lockerkast ook erg gaaf. Het geeft een industriële uitstraling en zorgt tegelijkertijd voor genoeg opbergruimte.

thuiswerkplek inrichten

Tip 5. Genoeg daglicht

Daglicht op je werkplek is enorm belangrijk. Je kunt nog zo je best doen met de inrichting van je thuiswerkplek, maar zonder daglicht blijft de ruimte vaak ongezellig en donker. Je kunt voor een thuiswerkplek dus het beste kiezen voor een ruimte met ramen, waardoor er genoeg daglicht binnen kan komen. Heb je geen ruimte met daglicht? Dan is goede verlichting enorm belangrijk.

Ben je op zoek naar kantoormeubelen voor de inrichting van je thuiskantoor? In de webshop van OfficeCity.nl vind je een uitgebreid assortiment!

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Kleine tuin ideeën: ruimtelijk en slim ingedeeld, Wooninspiratie: de nieuwste woontrends voor 2020 en Wat voor bedden zijn er eigenlijk? | Slaapkamer inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten