4x Zelf muurdecoratie voor de woonkamer maken!
Woonkamer inspiratie DIY Wooninspiratie

4x Zelf muurdecoratie voor de woonkamer maken!

Ziet de muur van jouw woonkamer er maar eenvoudig uit en wil je deze wat opleuken? Wij geven je een viertal tips om hier zelf mee aan de slag te gaan. Geen zorgen, zelfs met twee linkerhanden kun jij deze muurdecoratie zelf maken! Lees dus snel verder en doe woonkamer inspiratie op.

1. Wandkubus maken

Wandkubussen zijn helemaal hip in je interieur en kun je ook nog eens erg gemakkelijk zelf maken. Haal een aantal smalle houten latten in huis (of ander materiaal, maar hout is het gemakkelijkst) en ga zelf aan de slag. Kies vervolgens de vorm van de wandkubus: ga je voor een vierkant, rechthoek of hexagon? Dat is helemaal aan jou!

Zaag de latten in de juiste grootte en lijm ze met wat houtlijm aan elkaar. Daarna kun je het hout eventueel nog wat opschuren en een leuk kleurtje geven et voilà: jouw wandkubus is klaar om opgehangen te worden! Zet er daarna een leuk decoratiestuk, een mooie plant of een gezellige fotolijst in om het helemaal af te maken.

woonkamer inspiratie

2. Foto’s ophangen

Mist jouw woonkamer persoonlijke uitstraling? Het is een idee om dan je mooiste foto’s te laten afdrukken en ze aan de muur te hangen. Maak bijvoorbeeld een leuke collage van verschillende afbeeldingen. Let er bij de selectie van de foto’s op dat deze goed bij elkaar passen en/of één bepaald thema hebben, zoals vakantie. Een foto als wanddecoratie hoeft je bovendien niet al te veel te kosten en is daarom ideaal voor elk interieur.

woonkamer inspiratie

3. Zelf een kunstwerk maken

Zelf de crea bea uithangen? Maak dan je eigen eyecatcher. Ook als je niet zo creatief bent, kun je dit makkelijk zelf oppakken. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest om inspiratie op te doen. Je hoeft niet per se gelijk de nieuwste van Gogh te maken, maar een eenvoudig design kan ook al erg tof zijn.

Neem bijvoorbeeld een aantal kleuren die je in de rest van jouw interieur terug laat komen. Mocht je het echt heel erg lastig vinden om zelf aan de slag te gaan dan kun je ook altijd een DIY schilder kit kopen. Zo maak je met een klein beetje hulp toch zelf een super tof kunstwerk.

woonkamer inspiratie

4. Geef de muur een leuk kleurtje

Je kunt het natuurlijk ook wat grootser aanpakken en de muur een leuk kleurtje geven. Maak zelf een mooi sjabloon of tape de muur af met schilderstape. Op deze manier kan er bijna niet zoveel fout gaan. Zorg er wel voor dat je de schilderstape of het sjabloon goed bevestigt zodat er geen verf onder komt.

Een tip: lukt het niet om je eigen sjabloon te maken? Kijk dan eens online. Hier zijn vaak allerlei sjablonen te vinden en/of vind je tips bij het maken van je eigen sjabloon.

woonkamer inspiratie

Meer woonkamer inspiratie opdoen?

Wil jij meer inspiratie opdoen voor jouw woonkamer? Lees dan ook eens een van de volgende artikelen: Zo geef je jouw woonkamer een industriële look!, Een kleine woonkamer? Deze meubels mogen niet missen! en Moderne woonkamer: 4x kleine woonkamer inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten