Moderne woonkamer: 4x kleine woonkamer inspiratie
Woonkamer inspiratie Modern interieur

Moderne woonkamer: 4x kleine woonkamer inspiratie

Een moderne woonkamer is op dit moment een populaire interieurstijl. Alhoewel de opties eindeloos lijken, is het voor mensen met een kleine woonkamer soms lastig om keuzes te maken. Hoe kan je het beste een kleine woonkamer modern inrichten? Het antwoord op deze vraag geven we je aan de hand van 4 ideeën vol woonkamer inspiratie.

1.Maak slim gebruik van het daglicht

Daglicht brengt jouw woonkamer tot leven. Het geeft sfeer en zorgt voor een modern uiterlijk. Wanneer je een kleine woonkamer modern gaat inrichten, is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte. Waar komt het daglicht binnen? Hoe kan ik het daglicht optimaal gebruiken tijdens het inrichten van mijn moderne woonkamer? Dit vormt uiteindelijk de basis voor een sfeervolle en gezellige kleine woonruimte. Bovendien zorgt het daglicht ervoor dat jouw woonkamer groter lijkt.

2. Bespaar ruimte met wandplanken: modern en handig !

In een kleine woonkamer heb je al snel last van de beperkte ruimte. Door gebruik te maken van wandplanken kan je stijlvol en handig gebruik maken van het kleine oppervlakte. Zo voorkom je dat de woonkamer rommelig overkomt. Bovendien zijn wandplanken uitermate geschikt voor in een moderne woonkamer. Denk eens aan het plaatsen van kleine planten, boeken of fotolijsten op de wandplanken. Op deze manier behoud je niet alleen het overzicht, maar creëer je ook een gezellige sfeer in huis.

3. Vergeet de vloer niet

In een kleine moderne woonkamer is de vloer een belangrijk onderdeel. Wanneer je de verkeerde kleuren of patronen gebruikt, oogt jouw woonkamer al snel kleiner. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom wordt aanbevolen om de kleur van de muur (ga voor lichte kleuren) te laten aansluiten bij de vloer. Hierdoor wordt jouw woonkamer een geheel en lijkt het oppervlak groter. Een veelgebruikte soort vloer voor in de woonkamer is de parketvloer. Deze houten vloersoort is duurzaam en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Bovendien past een parketvloer erg goed in de moderne woonkamer trend.

4. Strakke moderne meubels

Met strakke moderne meubels maak je jouw kleine moderne woonkamer af. Wanneer je een beperkte ruimte hebt, moet je keuzes maken. Je kan namelijk niet al je ideeën kwijt. Vraag jezelf daarom af: “welke meubelstukken ga ik écht gebruiken?” Door deze vraag te beantwoorden, ga je gerichter aan de slag. Komt er een hoekbank? Of kies je voor comfortabele stoelen? Ook voor de woonkamertafel zijn er vele mogelijkheden. Er zijn kleine woonkamers met 1 grote tafel, maar ook meerdere kleine tafeltjes komt voor. In de afbeeldingen hieronder zie je 2 voorbeelden van strakke moderne meubels in een kleine woonkamer.

 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten