Zo geef je jouw woonkamer een industriële look!

De industriële woontrend is niet nieuw meer, maar blijft wel erg populair in veel woningen. Dit komt omdat het de basis vormt voor vele andere stijlen en je er dus alle kanten mee op kunt. Kenmerkend voor een industrieel interieur zijn de robuuste materialen en stoere uitstraling. Ben jij benieuwd hoe je op een eenvoudige manier jouw woonkamer een industriële look kunt geven? In deze blog geven we je een aantal tips hoe je dit het beste kunt doen!

Industriële materialen

Het kiezen van de juiste materialen is essentieel bij de inrichting van een industriële woonkamer. Ruwe en onbewerkte materialen zijn er onmisbaar. Dit is nodig om de robuuste en stoere sfeer te creëren die een industrieel interieur zo kenmerkend maken. In een industrieel interieur vind je vooral materialen zoals, metaal, baksteen, hout en leer.

Industriële woonkamer

Industriële banken & ​​fauteuils

De bank is een meubelstuk dat er meestal het meeste uitspringt van allemaal. Het is daarom extra belangrijk dat deze in dezelfde stijl als de rest van jouw interieur is. Vooral donkere leren banken en fauteuils zie je vaak terug komen in een industrieel interieur. Dit vanwege de stoere uitstraling.

Wanneer je op zoek gaat naar een leren bank is het belangrijk om niet alleen naar uitstraling te kijken, maar ook om op comfort te letten. Daarbij zijn industriële banken met onderstel erg hip. Donkere poten maken de industriële look helemaal af. Bijkomend voordeel is dat je woonkamer zo een stuk ruimtelijker oogt.

Wil je jouw leren bank wat meer uitstraling geven? Kleed het dan leuk aan met een paar sierkussens en een leuk kleedje.

Industriële woonkamer

Industriële tafels

Een houten tafel in combinatie met een zwarte metalen rand geeft jouw woning een robuuste industriële sfeer. Bovendien zorgt het hout ook gelijk voor een sfeervolle en warme uitstraling. Een mooie industriële salontafel bij de bank maakt jouw interieur al bijna compleet.

Heb je een kleine woonkamer en wil je wat ruimte besparen? Ga dan voor een aantal kleine bijzettafels in plaats van een grote salontafel. Je kunt deze eenvoudig in elkaar schuiven en opbergen als je ze niet meer gebruikt.

Industriële woonkamer

Industriële deuren

Om jouw industriële woonkamer compleet te maken raden we aan om ook industriële deuren te plaatsen. Deze zijn een stuk leuker dan de eenvoudige witte deuren die we normaal vaak in woningen voorbij zien komen. Als je jouw woning nog meer uitstraling wilt geven ga je voor zwarte stalen binnendeuren. Omdat je door de deur heen kunt kijken, ziet jouw woonkamer er gelijk een stuk ruimtelijker uit.

Industriële woonkamer

Industriële accessoires

In een industrieel interieur worden niet veel accessoires gebruikt. Toch blijft het leuk om een ruimte nog wat extra aan te kleden en persoonlijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan industriële lampen. Of maak je woning wat persoonlijker door een aantal DIY lampen te maken. Is de afwerking niet perfect? Bij een industrieel interieur is dat niet erg. Het zorgt juist voor een stoere uitstraling. Geef daarnaast extra warmte aan de woonkamer door middel van een schapenvachtje of koeienhuid.

Industriële woonkamer

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie voor verschillende woonstijlen? Neem dan eens een kijkje op deze pagina en laat je verder inspireren. Op Woonblog lees je verder nog meer over de laatste woontrends, verrassende woonideeën doe je volop inspiratie op voor je interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten