4 leuke vloerkleden volgens de trends van 2018!
Interieur Woontrends Wooninspiratie Inrichting

4 leuke vloerkleden volgens de trends van 2018!

Ben je op zoek naar leuke vloerkleden volgens de laatste trends? Met een vloerkleed creëer je meer sfeer en warmte in huis. Er zijn verschillende soorten tapijten beschikbaar. Maar welke past het beste bij jouw interieur? In deze blog bespreken we 4 leuke vloerkleden voor in jouw woning.

1. Oosterse vloerkleden: de opkomende trend van 2018

De laatste jaren worden Oosterse vloerkleden steeds populairder. Dit komt door de warme kleurencombinaties en mooie patronen. Een Oosters tapijt is dan ook een goed voorbeeld van hoe leuke vloerkleden voor meer uitstraling zorgen in jouw woning.

Oosterse vloerkleden zijn eenvoudig te verwerken in diverse interieurstijlen. Zo kun je een Oosters tapijt verwerken in een Scandinavische, moderne en klassieke woonstijl. Het tapijt vind je overal in huis: van de woonkamer tot aan de slaapkamer, badkamer en keuken. Met andere woorden: Oosterse vloerkleden zorgen voor meer gezelligheid in huis, zijn breed inzetbaar en geschikt voor diverse interieurstijlen.

oosters vloerkleed

2. Vintage vloerkleden: stijlvol en trendy!

Vintage vloerkleden zijn niet alleen trendy maar ook erg stijlvol. Er zijn eindeloze mogelijkheden op het gebied van kleuren, patronen en afmetingen. Hierdoor vind je eenvoudig een vintage tapijt dat naadloos aansluit bij jouw woonstijl. Deze leuke vloerkleden overlappen deels met Oosterse vloerkleden. Beide hebben namelijk indrukwekkende patronen en warme kleuren.

Vintage tapijt is niet alleen geschikt voor een klassieke inrichting. Vintage vloerkleden komen steeds vaker voor in een modern interieur. Het strakke moderne design wordt aangevuld met het warme en sfeervolle van het tapijt. Hierdoor krijgt de woonkamer meer evenwicht.

vintage vloerkleden

3. Wees origineel en ga voor handgemaakte patchwork vloerkleden

Patchwork vloerkleden mogen zeker niet ontbreken in de vloerkleden trends van 2018. Deze handgemaakte vloerkleden zijn een originele en verrassende aanvulling voor jouw woning. Patchwork tapijt wordt gemaakt door verschillende lapjes aan elkaar te breien. Hierdoor ontstaan leuke vloerkleden met lapjes stof die variëren in grootte en kleuren. In de afbeelding hieronder vind je een voorbeeld van een patchwork vloerkleed.

kleden

4. Leuke vloerkleden: Heb jij al een buitenkleed?

Een buitenkleed is een ideale terras aanvulling gedurende de zomerperiode. Deze speciale leuke vloerkleden zorgen ervoor dat jouw terras een nieuwe dimensie krijgt. Buitenkleden zijn gemaakt van een robuust en duurzaam materiaal. De vloerkleden gaan daardoor lang mee en zijn ook geschikt voor gebruik in huis.

Ben je op zoek naar meer zomerse tuin inspiratie? Bekijk dan onze blog: 5 heerlijke zomerse tuin ideeën.

buitenkleedHeb je een vloerkleed gekozen?

Ben je geïnspireerd door alle trends op het gebied van vloerkleden? En ben je klaar om één of meerdere vloerkleden in jouw interieur te gaan verwerken? Bekijk dan eens de website van Tapeso. Hier vind je allerlei leuke vloerkleden en kun je terecht voor advies op het gebied van tapijt.

Zoek je meer wooninspiratie? Bekijk dan eens onze blog: de decoratietrends van 2018 of 3X de tuintrends van 2018.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten