De zoektocht naar jouw interieurstijl
Interieur Wonen Woonstijlen Wooninspiratie

De zoektocht naar jouw interieurstijl

Design is a journey of discovery… en zo is het maar net! Elke dag zijn wij voor Furnlovers op zoek naar nieuwe inspiratie op het gebied van interieur die wij met anderen kunnen delen. Extra leuk dus om een blog voor Woonblog.eu te mogen schrijven. Het is inderdaad een journey: een zoektocht naar de meest unieke meubels, leuke prints en mooie combinaties van kleuren. Soms is dit niet altijd even gemakkelijk… Daarom help ik je graag op weg!

Als interieurliefhebber en Furn(iture)lover ben ik, Mariëlle, altijd op zoek naar een uitdaging in het interieur. Daarbij hoeft niet alles altijd exact op elkaar worden afgestemd. Het is juist leuk om een speels effect te creëren. Hierdoor kom je namelijk tot een mooi geheel komt en het juiste contrast.

Wat is jouw favoriete interieurstijl?

Bij het inrichten van je huis is het belangrijk om te kijken naar wat jouw interieurstijl is. Heb je een voorkeur voor industrieel, landelijk of juist modern? Hierdoor kan je namelijk al veel soorten meubels wegstrepen, die je toch niets vindt. Heb je geen idee wat jouw stijl voor een interieur is? Kijk dan eens rond op Pinterest of Instagram. Hier vind je leuke collages, foto’s en DIY-projecten. Ik ben fan!

Misschien kom je na wat speurwerk tot de conclusie dat je wel heel veel foto’s hebt opgeslagen. Als ik naar mezelf kijk, gebeurt dat maar al te vaak ;) … Begin dan met ordenen! Plaats foto’s bij elkaar, afgestemd op kleurgebruik en stijl. Vervolgens ga je dit vertalen naar de ruimte die je beschikbaar hebt en kan je een keuze maken voor meubels.

De woonkamer: waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Als voorbeeld wil ik kijken naar de woonkamer, want dit is bij veel mensen een centrale plek in huis. Vooral wanneer je vaak samenkomt in de woonkamer, is het belangrijk dat dit een fijne plek is waar je graag komt. Er moet een gezellige sfeer en fijne meubels zijn. Dat moet allemaal natuurlijk aansluiten op jouw smaak! Hou je bijvoorbeeld van licht? Of wil je het liever wat donkerder hebben? Ik inspireer je graag met wat mooie sfeerbeelden!

[caption id="attachment_1338" align="alignnone" width="564"]Woonstijl Bron foto: www.bellacor.com[/caption]

[caption id="attachment_1339" align="alignnone" width="382"]Woonstijlen Bron foto: www.instagram.com/ariannasdaily[/caption]

[caption id="attachment_1340" align="alignnone" width="564"]Woonstijlen combineren Bron foto: www.karwei.nl[/caption]

Eigenlijk zie je het overal om je heen: er is ontzettend veel mogelijk in een interieur. Het is natuurlijk wel afhankelijk van je huis wát er exact mogelijk is, maar dat is dan ook wel weer logisch. Daarnaast is en blijft het een kwestie van smaak. Probeer creatief te zijn en jezelf voortdurend uit te dagen. Hierdoor kom je namelijk altijd tot het mooiste resultaat, dat perfect bij jou en jouw smaak past.

Hoe zou jij jouw interieurstijl zou omschrijven? Of is dit een mix van interieurstijlen? Ik ben benieuwd! Ik hoop in ieder geval dat ik je een klein beetje heb kunnen inspireren om jouw zoektocht naar je eigen interieurstijl te starten.

Dit is een gastblog van Marëlle van de website Furnlovers.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten