3 redenen waarom jij ook een vintage vloerkleed wil
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Inrichting Woonideeën

3 redenen waarom jij ook een vintage vloerkleed wil

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan je interieur. Of je het kleed nu in een grote of kleine kamer neerlegt, een vloerkleed maakt de ruimte gezellig en knus. En niet te vergeten, het is lekker warm aan je voeten! Omdat iedereen nu meer thuis blijft, zijn vloerkleden dit jaar nog populairder geworden dan ooit.

Ben je op zoek naar wat extra sfeer in je woonkamer? In deze blog vertellen we je waarom een vintage vloerkleed niet mag missen in je interieur.

vloerkleden blog vintage vloerkleden blog

1. Vintage is authentiek

De vintage look is niet voor niets al jaren een populaire woontrend. Ga je voor vintage, dan ga je voor authentiek. Tegenwoordig heb je veel nieuwe producten die zo worden bewerkt dat ze er ouder of tweedehands uitzien. Maar hoe gaaf is het als je ook kunt kiezen voor een van de vele echte, authentieke vintage vloerkleden? Er zijn bijvoorbeeld Turkse vloerkleden van gemiddeld 50 jaar die handmatig worden bewerkt voor een tweede leven. Zo haal je echt een kleed met een verhaal in huis.

vintage tapijt

2. Een vintage vloerkleed past in ieder interieur

Of je nu een klassiek of modern interieur hebt, in elke woning past wel een vintage vloerkleed. Je vindt ze namelijk in veel verschillende soorten en maten. Heb je een modern interieur? Kies dan voor een kleed in aardse of grijze tinten. Of denk aan een handgemaakt wollen Berber tapijt. De witte kleur en minimalistische uitstraling passen perfect in een strakke inrichting.

In een klassiek interieur kun je kiezen voor een meer uitgesproken kleed. Laat de kleuren van de rest van je inrichting terugkomen in je vloerkleed, en het is gegarandeerd een match!

3. Warm en sfeervol

Een vintage vloerkleed in je interieur zorgt voor een warme, sfeervolle uitstraling. Je kunt er gemakkelijk meer kleur mee in huis brengen. En daarnaast ziet een tapijt er gewoon gezellig uit. Voor de bank, onder de eettafel of in je slaapkamer. Waar je hem ook neerlegt, nooit meer koude voeten!

redenen vintage vloerkleden

Waar wacht je nog op? Wanneer ga jij voor je eigen sfeervolle vintage vloerkleed?

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem gerust eens een kijkje tussen de onderstaande artikelen op deze pagina. Bij Woonblog lees je alles over de laatste woontrends, verrassende woonideeën en nog een heleboel meer inspiratie voor je interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten