4x Keuken accessoires: origineel en betaalbaar!
Keuken inspiratie Wooninspiratie Woonaccessoires

4x Keuken accessoires: origineel en betaalbaar!

De leukste keuken accessoires zijn vaak origineel en hoeven helemaal niet duur te zijn. Naast een mooie fles olijfolie in de keuken, kun je meer doen om extra sfeer te geven aan de plek waar je het liefst kookt. De combinatie tussen functionele en decoratieve keuken accessoires is het best. Benieuwd naar een aantal toffe keuken accessoires? Lees dan snel verder en doe keuken inspiratie op!

Een houder voor je kookboeken

De meest originele keuken accessoires zijn simpel te bedenken, maar geven zoveel sfeer aan de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie, elegante houder voor je kookboeken. Zo’n houder is een perfect voorbeeld van een keuken accessoire die functioneel en decoratief is. Tijdens het koken van een nieuw gerecht kun je makkelijk kijken naar het recept en wanneer je niet in de keuken staat, laat je het boek open staat op een pagina met een nieuw recept. Zo kan het hele gezin zich al verheugen op wat nieuwe gerechten. Oh en natuurlijk even belangrijk: het ziet er gewoon superleuk uit, zo’n kookboek in de keuken!

Keuken accessoires - keuken inspiratie

Potjes en pannetjes als keuken accessoires

Wanneer je van koken houdt heb je nooit genoeg potjes en pannetjes voor je favoriete kruiden en etenswaren. Deze potjes en pannetjes mag je gerust laten zien in de keuken, maar wel op twee voorwaarden:

Zorg ervoor dat je de rust bewaard in de keuken, zet niet té veel potjes en pannetjes neer

Stem de potjes en pannetjes op elkaar af

Keuken accessoires - keuken inspiratie

Keuken accessoires: stem de hand- en theedoeken af op de keuken

Iedere keuken heeft ze wel: hand- en theedoeken. Vaak hebben huishoudens in de loop van de jaren allerlei handdoeken met kleuren en printjes verzameld. Dat is vanaf nu toch echt klaar. Breng je verzameling naar de kringloop en ga op zoek naar een nieuwe set hand- en theedoekjes. Ga voor doekjes die passen bij je keuken.

Deze hand- en theedoeken hoeven helemaal niet duur te zijn. Zo heb je bij de action al leuke doekjes, en als je de aanbiedingen bij bijvoorbeeld de Hema in de gaten houdt, kun je ook geluk hebben!

keuken ideeën

Voor de echte wijnliefhebbers….

Ben je een echte wijnliefhebber én houd je van koken? Dan is deze keuken accessoire perfect voor jou…..

Zet een wijnhouder in de keuken. Deze wijnhouder kan zo groot zijn als je zelf wil. Je kunt een hele wand vrijhouden voor een wijnmeubel, maar je kunt ook gewoon een wijnhouder op de aanrecht zetten. Zet hier een mooie (en vooral lekkere) fles wijn in. Het voordeel van wijn is dat je het lekker puur kunt nuttigen of kunt verwerken in een gerecht. Denk bijvoorbeeld aan het Franse gerecht Coq Au Vin!

Wijnrek in de keuken

Meer keuken inspiratie?

Ben je op zoek naar meer keuken inspiratie naast al deze toffe keuken accessoires? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Tips voor de inrichting van een nieuwe keuken, Keukenapparatuur: onmisbaar of optioneel? en Scandinavische keuken: unieke keukeninspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten