Zo richt je een zwarte slaapkamer in!
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Woonideeën

Zo richt je een zwarte slaapkamer in!

Ben jij ook zo’n fan van een zwart interieur? Wij ook! Een zwarte slaapkamer wordt soms als een risicovolle keuze gezien. Het kan namelijk wat lastiger zijn om deze kleur te combineren, maar als je dit goed doet kun je er een heel stijlvolle slaapkamer mee creëren. We geven je daarom een aantal tips om jouw zwarte slaapkamer een sfeervolle en elegante uitstraling te geven!

1. Ga voor een zwarte muur

Het is gegarandeerd even wennen als je een lichte muur in je slaapkamer opeens zwart verft, maar het resultaat is prachtig. We raden het wel aan om eerst maar voor één muur te gaan. Te veel zwart kan overkill zijn en geeft je slaapkamer al snel een grauwe uitstraling. Bovendien heb je een grote kans dat de rest van je inrichting wegvalt als je alle muren zwart verft.

Een zwarte muur laat de slaapkamer snel wat kleiner ogen. Hoe je dit oplost? Combineer het zwart van de muur met andere lichte kleuren, zoals een lichte kleur vloer, gordijn of vloerkleed.

slaapkamer inspiratie

2. Zoek een aantal zwarte meubels uit

Zie je een zwarte muur niet zo zitten of wil je graag het zwart van de muur doortrekken naar de rest van de slaapkamer? Zoek dan ook een aantal sfeervolle zwarte meubelstukken uit om jouw zwarte slaapkamer compleet te maken. Van een zwart bed tot een zwart nachtkastje: je kunt het zo groots aanpakken als je zelf wilt.

Op zoek naar een sfeervol en knus bed voor in jouw zwarte slaapkamer? Ga dan voor de Morningstar matrassen & bedden. Ze hebben hier bijvoorbeeld ook een bed met een zwart frame. Leuk als je wat meer zwart in je kamer wilt verwerken, maar niet te veel zwart wilt toevoegen.

zwarte slaapkamer inspiratie

3. Kies mooie zwarte accessoires

Wil je het wat subtieler aanpakken? Dit doe je eenvoudig door een aantal zwarte accessoires uit te kiezen. Haal bijvoorbeeld een zwart fleecedeken, een mooi zwart vloerkleed of zwarte sierkussens in huis. Zo zorg je op subtiele wijze toch voor wat meer zwart in de slaapkamer zonder dat de kleur te overheersend wordt.

slaapkamer inspiratie

4. Mix & match: kleuren combineren met zwart

Wil je jouw slaapkamer een chique uitstraling geven? Combineer zwart dan eens met zilver, goud of koper. Denk aan mooie sierkussens, kandelaars, bloempotjes en/of lampen in één van deze kleuren. Te veel is ook weer niet goed, maar als je een van deze kleuren op een subtiele manier aanbrengt in de slaapkamer creëer je een echt hotelgevoel in huis.

slaapkamer inspiratie

Meer slaapkamer inspiratie opdoen?

Wil je nog meer slaapkamer inspiratie opdoen en jouw slaapkamer inrichten volgens de nieuwste trends? Lees dan ook eens een van onze andere blogartikelen: Logeerkamer inrichten? Zo pak je het aan, Hotel Chique slaapkamer inspiratie en Romantische slaapkamer in 5 stappen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten