Woontrend: de botanische woonstijl
Woontrends Woonideeën

Woontrend: de botanische woonstijl

Op Woonblog.eu houden we je graag op de hoogte van de laatste woontrends en vandaag hebben we er weer eentje voor je: de botanische woontrend! Deze woontrend was al een tijdje in opkomst en is nu in volle bloei. De winkels liggen vol met kussentjes met tropische prints en allerlei soorten plantjes. Wij geven je een aantal ideeën voor het toepassen van de botanische woontrend in je interieur!

Planten in je interieur

Een simpele manier om de botanische woontrend toe te passen is met planten in je interieur. Dit is eigenlijk de basis van de hele botanische woonstijl. Gelukkig zijn plantjes overal beschikbaar en ook nog eens niet zo duur! Ga voor cactussen en vetplantjes als je niet echt groene vingers hebt, hoe vaker jij vergeet ze water te geven hoe beter ze het doen. Een mooie grote plant is een echte eyecatcher in een botanisch interieur.

Lees hier meer over de 9 leukste planten voor je interieur!

bohemian

Botanisch behang

Een andere leuke manier om een botanische touch aan je interieur te geven is met botanisch behang. Ga voor een behangetje met een print van grote bladeren en je waant je gelijk in tropische sferen. Leuk voor een wandje in de slaap- of woonkamer.

Botanische woonaccessoires

Je hoeft niet alleen planten als aankleding te gebruiken in je interieur, er zijn nog een heleboel meer botanische woonaccessoires te vinden. Vooral posters met getekende planten en insecten zijn op dit moment super trendy. Er zijn ook een heleboel kussentjes met leuke prints te vinden die je bank mooi aankleden. En wat dacht je van gedroogde bladeren en bloemen of zelfs insecten in een glazen lijstje? Zet mooie groen getinte glazen vazen en flessen neer om je botanische interieur af te maken. Je leest het: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Groen is the way to go

Wil je echt helemaal mee doen aan de botanische trend dan is groen the way to go! En dan niet alleen groene accessoires, maar ook groene meubels of een groene muur! Tik een leuk antiek kastje op de kop en verf het mooi donkergroen. Of verf een muurtje in je woonkamer groen. Over de kleur hoef je in ieder geval niet te twijfelen, want met groen zit je altijd goed!

groene woonkamer

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten