Wooninspiratie voor een open haard in huis

Op zoek naar wooninspiratie voor het verwerken van een open haard in huis? Lekker wegkruipen onder een dekentje op de bank, kijkend naar de vlammen en luisterend naar het knisperende geluid van het hout wanneer de open haard brandt. Wie ziet dat niet voor zich? Dat is precies de reden waarom mensen van een open haard in huis houden. Ben je er nog niet over uit hoe de open haard eruit komt te zien, of waar je deze in huis wil plaatsen? Wij geven je wooninspiratie voor het verwerken van een open haard in huis!

Creëer eenheid

Door de kleur op de wand door te trekken, creëer je eenheid in het interieur. De open haard is aanwezig, maar deze is niet het centrale middelpunt van de ruimte. Wat dacht je van de manier van verwerken van het kachelhout? Zorg voor tussenruimte tussen de open haard en de muur ernaast. Dit is niet alleen handig, maar het staat ook nog eens super leuk!

Wooninspiratie open haard

Het centrale middelpunt

De open haard vormt in deze woning het centrale middelpunt van de woonkamer. Door de opstelling van de meubels word je gedwongen om naar de open haard te kijken. Weer eens wat anders dan een televisie die tegenover de bank aan de muur hangt. Kom maar door met de romantische avonden! Een open haard zorgt voor sfeer in huis. Kachelhout kopen is het enige dat je nog hoeft te doen.

Wooninspiratie voor centrale openhaard

Wooninspiratie voor een roomdivider

Op zoek naar wooninspiratie voor een grote ruimte? Een roomdivider is geschikt om grote ruimtes gezellig te maken of om grote ruimtes op te splitsen in twee ‘ruimtes’. Een open haard is hier heel geschikt voor. In dit geval zijn de vakken gevuld met kachelhout, maar het is ook geschikt als boekenkast of om andere dingen in op te bergen. Extra opbergruimte: check!

Wooninspiratie roomdivider Open haard roomdivider

Denk groots

Door de open haard in de tv kast te verwerken, creëer je ruimte. Doordat de hele muur benut wordt, oogt deze groter. Ook hier is ruimte om het kachelhout in op te bergen.

Wooninspiratie

Wooninspiratie voor open haard doorgetrokken

Wooninspiratie voor de slaapkamer

Wooninspiratie voor slaapkamer ideeën? Verwerk een open haard in de slaapkamer! Dit zorgt voor sfeer. Kruip lekker weg onder de dekens tijdens koude winteravonden.

Open haard woonkamer

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Lees deze artikelen eens: Modern interieur: strak & stijlvol wonen, Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019, Wat zijn de woontrends van 2019? en Chique interieur: 6x wooninspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten