Wooninspiratie: pastel in je interieur

De lente komt in zicht, tijd om wat wooninspiratie op te doen voor een vrolijk interieur! En wat past er beter bij de lente dan vrolijke pastel kleurtjes? Daarom vind je in deze blog een heleboel wooninspiratie voor pastel in je interieur. Voelen jullie de lentekriebels al? Wij wel en met onze tips breng je de lente in huis!

Pastelkleuren

Er zijn een heleboel verschillende pastelkleuren die goed bij de lente passen. Pastelroze past helemaal bij de roze woontrend die we de laatste tijd veel zien. Maar ook mintgroen, lila en zacht geel en lichtblauw passen perfect in een vrolijk voorjaarsinterieur. Voor een vrolijke kinderkamer gebruik je meerdere pastelkleurtjes door elkaar. Voor de woonkamer of slaapkamer kies je misschien sneller voor een combinatie van pastel met een neutrale basis zoals grijs of wit.

bijzettafel

Pastelkleurige meubels

Een leuke manier om wat meer kleur in je interieur aan te brengen is door te kiezen voor gekleurde meubels. Misschien een tikkeltje gewaagd en anders dan je gewend bent, maar wel heel opvallend. Ga eens voor een gekleurde fauteuil of bank of en paar vrolijk gekleurde keukenstoeltjes aan de eetkamertafel. Pastelkleuren zijn perfect voor gekleurde meubels, omdat ze ondanks hun vrolijke karakter toch vrij rustig en neutraal zijn. Ben je een beetje handig? Geef je oude meubels dan eens een likje verf! De combinatie van een klassiek dressoir met een pastelkleurtje is super gaaf en past perfect bij de laatste woontrends.

Pastel woonaccessoires

Een iets minder drastische aanpassing aan je interieur is het toevoegen van pastel woonaccessoires. Woonaccessoires zijn een makkelijke manier om de sfeer en kleur in je woning te veranderen. Zo kun je gemakkelijk ieder seizoen je woning een beetje aanpassen. Ga in de lente voor leuke pastelkleurige kussens, vaasjes, kandelaren, plantenpotjes en prints. Natuurlijk mag een bosje bloemen in de lente niet ontbreken en ook cactusjes, vetplanten en andere kamerplanten passen perfect in een voorjaarsinterieur.

Scandinavisch interieur

Pastelkleuren in de keuken

Ook in de keuken zie je pastelkleuren steeds vaker terugkomen. Is het niet in het servies dan is het wel in de keukenapparatuur. Van pastelkleurige koelkasten en waterkokers tot toasters en mixers. Steeds vaker moet een keuken niet alleen maar praktisch zijn, maar er ook leuk uit zien! Het wordt steeds meer een plaats waar we onze mooiste spulletjes uitstallen. Van vrolijk servies tot mooie apparaten. Pastelkleurtjes passen perfect in een vrolijke en moderne keuken die helemaal past bij de laatste woontrends.

Meer woonideeën?

Op zoek naar meer woonideeën voor woonaccessoires? Neem eens een kijkje tussen de artikelen: Ontdek de leukste woonaccessoires voor in jouw huis!, Slaapkamer decoratie: creëer een sfeervolle uitstraling!, Wanddecoratie woonkamer: 6x tips en ideeën en Slaapkamer decoratie: 5 tips en ideeën

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten