Een winterse inrichting in huis: 5x tips en inspiratie
Interieur Woonkamer inspiratie Seizoenen Wooninspiratie Woonideeën

Een winterse inrichting in huis: 5x tips en inspiratie

We zitten midden in de winter en we zijn met zijn alle veel thuis, hoe fijn als je dan kunt vertoeven in een winterse inrichting? Een winterse inrichting is gezellig, sfeervol en warm. Het straalt gemoedelijk uit door het gebruik van warme kleuren, fijne materialen en het gebruik van de juiste woonaccessoires. Benieuwd hoe je, zonder te veel geld uit te geven, een winterse inrichting kunt creëren in huis? Lees dan snel verder!

winterse inrichting woonkamer winterse inrichting woonkamer

Winterse kleuren in een winterse inrichting: Brave Ground

Dit jaar staat in het teken van het gebruik van zachte natuurlijke kleuren in combinatiet met kleurrijke kleuren. De Flexa kleur van het jaar is dan ook Brave Ground. Dit is een warme, natuurlijke neutrale kleur die zorgt voor rust en balans in elke kamer. Deze kleur is perfect voor een winterse inrichting. Laat deze kleur terugkomen op een aantal muren in huis. Het voordeel van deze kleur is dat deze zo neutraal is, dat het vrijwel overal bij past.

De Brave Ground kleur kun je eigenlijk het hele jaar door mooi toepassen in je interieur. Wanneer je bijvoorbeeld van de zomer kleurrijke elementen toevoegt aan de ruimte waar deze kleur spreekt, zul je zien dat dit ook heel mooi combineert.

winterse inrichting woonkamer

Verander jouw interieur, ook al is het maar een beetje

Een winterse inrichting vraagt om een aantal veranderingen in je interieur. Denk aan een lekker kleedje op de bank, maar ook op de vloer. Leg wat extra kussens op de bank en leg een stapel tijdschriften op de salontafel. Nu alleen nog de openhaard aan en een kopje warme chocolademelk en jouw woonkamer is winter-ready!

Oh, en niet te vergeten, kaarsen! Zet op zoveel mogelijk plekken waar je veel bent kaarsen neer. Van kandelaars tot losse kaarsjes tot plateaus met kaarsen. Kaarsen geven een fijne sfeer en uitstraling als je ze aansteekt. Een warm en gemoedelijk gevoel is dan ook precies wat je nodig hebt in huis tijdens de winterse dagen. Zo maak je jouw winterse inrichting écht compleet.

Woonkamer inspiratie Woonkamer inspiratie

De juiste temperatuur in huis tijdens de koudere dagen

We hebben net gezien hoe je jouw inrichting kunt omtoveren tot een winterse inrichting. Echter is het vaak tijdens de echt koude dagen in ons land, vrij koud in huis. Je steekt dan de openhaard aan of zet de verwarming zo hoog, dat je het vervolgens weer te warm hebt. Kortom: het vinden van de juiste temperatuur kan best lastig zijn. En laten we eerlijk zijn, het zijn allemaal extra kosten, dat vele stoken. Zorg ervoor dat jouw woning goed is geïsoleerd, want dat scheelt al een hele hoop, en ook in de kosten. Door lege ruimtes in de muren te isoleren voorkom je dat er warmte verloren gaat door de muur. Overweeg daarom spouwmuurisolatie voor jouw woning, hier kun je veel profijt van hebben. Kijk hier voor de kosten spouwmuurisolatie.

Kijk jij er ook al naar uit om heerlijk op de bank te zitten tijdens de koudere dagen, met jouw favoriete serie aan samen met een aantal toffe woonmagazines en blogs op je computer? Toffe wooninspiratie opdoen is nog leuker in een fijne omgeving.

wooninspiratie

Meer wooninspiratie voor een winterse inrichting?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie voor een winterse inrichting? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Hal ideeën: een winterse binnenkomst, Dé kleuren voor jouw woonkamer in de herfst en winter! en Sfeervolle woninginrichting voor de winter.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten