Woonkamer inspiratie: kleuren in de woonkamer
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Woonruimtes

Woonkamer inspiratie: kleuren in de woonkamer

Vandaag geven we je woonkamer inspiratie voor kleuren in de woonkamer. Met kleur in je woonkamer kun je de stijl en sfeer van je woonkamer totaal veranderen. Er zijn een heleboel verschillende opties voor kleur in de woonkamer en wij helpen je met het zoeken naar inspiratie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rustige basis en kleur vooral in de accessoires gebruiken, maar je kunt ook voor kleur in de basis kiezen! Lees verder voor een heleboel kleurrijke woonkamer inspiratie.

kleuren in woonkamer grijs

Inspiratie kleur muur woonkamer

Op Pinterest kun je een heleboel inspiratie opdoen voor de kleur van de muren in je woonkamer. Kleuren die je op dit moment veel in trendy woonkamers ziet zijn blauw en groen. Vooral een licht grijzige blauwtint zie je veel op de muur voorbij komen. Ook een zachte kleur groen kan erg mooi zijn. Je kan er voor kiezen om alle muren in een kleur te verven. Ga dan wel voor een lichte tint, zo voorkom je dat je woonkamer klein en donker gaat ogen. Maar één muur in een kleur verven kan ook heel leuk zijn. Dan kun je meer uitpakken met een felle en/of donkere kleur.

Vind je blauw en groen in de woonkamer te spannend maar wil je wel een kleurtje op de muur? Ga dan voor een zachte en natuurlijke tint zoals lichtbruin of taupe. Ook grijs kan heel mooi zijn op de muren. Pas bij grijs wel op dat je kamer niet te koel wordt. Wel opzoek naar een gedurfde kleur op de muur? Wat dacht je van oker geel, fel blauw of paars? Wij bij Woonblog houden wel van kleur! Maar denk wel goed na voordat je voor een opvallende kleur gaat.

Kleuren in de woonkamer zachte kleur

Kleurencombinaties in de woonkamer

Het kan heel leuk zijn om verschillende kleuren in je woonkamer te gebruiken, maar wat zijn nou goede kleurencombinaties voor in de woonkamer? Heb je rustige en neutrale kleuren op de muren dan kan het leuk zijn om met wat felgekleurde accessoires de boel aan te kleden. Een trendy kleur die leuk combineert met een grijze of blauwe basis is geel. Koop een paar leuke gele kussens, een gele lamp of andere geel gekleurde accessoires om een 'touch of yellow' in je interieur aan te brengen.

Lees hier meer over de woontrend geel!

Andere kleurencombinaties die leuk zijn voor in de woonkamer zijn:

  • Neutraal en landelijk met lichtblauw, bruin en lichtroze

  • Grijs, wit en paars

  • Blauw en koper

  • Poederroze, wit en grijs (je leest hier meer over deze woontrend!)

Kleuren in de woonkamer geel

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten