Woontrend: de kleur geel
Woontrends Woonideeën

Woontrend: de kleur geel

De woontrend geel borrelt al een tijdje aan de oppervlakte in interieurland. Dit seizoen lijkt deze woontrend eindelijk echt losgebarsten! De winkels liggen vol met gele woonaccessoires en er zijn ook steeds meer meubels in deze kleur te vinden. Geel klinkt misschien een beetje als een gewaagde kleur voor in je interieur. Maar eigenlijk is het een hele zonnige en vrolijke toevoeging! En je hoeft natuurlijk niet gelijk een muur geel te schilderen. Begin eens met een paar woonaccessoires om te bekijken hoe het bevalt! Wij helpen je alvast op weg met een aantal woonideeën voor deze woontrend!

Geel gekleurde muur

Een gewaagde keuze, een geel gekleurde muur. Maar het kan wel heel erg mooi zijn! Flexa riep oker goud zelfs uit als kleur van het jaar 2016. Oker goud en oker geel zijn hele warme bijna oranje achtige tinten. Helemaal niet zo fel en opvallend als je zou denken. Maar ook fel geel kan mooi zijn op de muur! Combineer het met een koele kleur zoals grijs of blauw om het iets rustiger te maken.

gele muur

Woonideeën voor gele meubels

Voor het geval dat een gele muur je nog een beetje te ver gaat: we hebben ook leuke woonideeën voor gele meubels. Een gele kast of stoel fleurt je interieur helemaal op! Bij Ikea vind je bijvoorbeeld een heerlijke gele oorfauteuil die er ontzettend gezellig uitziet. Of denk aan een gele servieskast als eyecatcher in je woon- of eetkamer. Kun je nou geen mooie gele meubeltjes vinden? Knap dan zelf je oude meubels op door ze een nieuw kleurtje te geven!

de kleur geel

Gele woonaccessoires

Met gele woonaccessoires geef je gemakkelijk een vrolijke en zonnige touch aan je interieur. De winkels liggen er op dit moment vol mee! Denk aan kussentjes op de bank en een mooie deken. Of gezellige gele vaasjes, kannen, kandelaars en fotolijstjes om je interieur aan te kleden. Je komt zelfs steeds vaker gele lampen tegen. De kleur past in iedere kamer van je huis. Van leuk servies in de keuken tot beddengoed voor de slaapkamer.

gele accessoires

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Portugese tegels: 12 toepassingen in het toilet, Woonideeën: 5x de zomertrends van 2019, Voortuin ideeën: 5x tips en inspiratie en 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten