Wil je meer energie in huis? Kies voor Feng Shui!
Woonstijlen Woontrends

Wil je meer energie in huis? Kies voor Feng Shui!

Preventie is altijd beter dan genezen. Dus een extra dosis positieve energie is altijd mooi meegenomen. De basis hiervan begint bij je eigen energie en gemoedstoestand. Denk aan een kindvriendelijk interieur, veilige elektra en een woonverzekering van alleverzekeringenenopeenrij.nl. Maar hoe breng je positieve energie in je interieur? Hier komt Feng Shui in beeld. Feng Shui wordt niet voor niets al eeuwenlang in China gebruikt en wordt steeds vaker toegepast in de westerse wereld. Het zorgt niet alleen voor harmonie in huis, maar kan ook de hele energie in huis veranderen. Door hier en daar wat aanpassingen in het interieur te maken, transformeer je als het ware je huis in een magneet die positieve energie aantrekt.  In dit artikel laten we je 3 effectieve manieren zien om Feng Shui in je huis te gebruiken.

Verwelkom positieve energie bij de voordeur

Als je positieve energie in je huis wilt aantrekken, kun je het beste beginnen bij de ingang, omdat alles wat je huis binnenkomt meestal via de voordeur gaat. Zorg ervoor dat je voordeur gemakkelijk opengaat en in goede staat verkeert. Haal die WD40 maar tevoorschijn om de scharnieren in te smeren en zorg ervoor dat je voordeur soepel opent en sluit. Zorg er ook voor dat je ingang goed verlicht is, zelfs 's avonds. Een goed verlichte ingang bevordert positieve energie. Voor je welkomstmat kun je het beste voor rood kiezen, omdat deze kleur wordt geassocieerd met geluk, voorspoed en positieve energie. Je zult merken dat deze eenvoudige veranderingen bijna direct resultaat opleveren voor je huis.

Harmonieuze plaatsing van meubels

Een andere manier om je huis te voorzien van meer positieve energie is door je meubels zo te plaatsen dat ze de stroom van energie op een positieve manier beïnvloeden. Met kleine aanpassingen in de opstelling van je meubels kun je al snel positieve veranderingen teweegbrengen. Zorg er in de eerste plaats altijd voor dat je scherpe hoeken vermijdt bij de opstelling van je meubels, en dat je zo min mogelijk licht blokkeert met je meubels, zodat energie vrij kan stromen in je huis. Je kunt zelfs het Bagua-diagram toepassen. Dit is een diagram dat de negen levensgebieden van een huis vertegenwoordigt.

Haal de natuur naar binnen!

Door meer natuurlijke elementen toe te voegen, verbeter je de harmonie in huis, met name de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk element heeft zijn eigen specifieke eigenschappen om de harmonie in huis te herstellen. Het waterelement zorgt ervoor dat de energie vrijer kan stromen, terwijl vuur passie en transformatie vertegenwoordigt. Hout staat voor groei en rijkdom, metaal voor kracht en helderheid, en aarde voor vitaliteit. Alle elementen samen zorgen voor harmonie in huis.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten