Wanddecoratie woonkamer: meer sfeer in huis!

De sfeer in een huis wordt gecreëerd door meerdere factoren, wanddecoratie in de woonkamer is daarbij onmisbaar. Het kleurgebruik, de meubelen en de vloer zijn hierin erg belangrijk, maar de wanddecoratie is het extra element waardoor jouw woonkamer een gezellige en persoonlijke uitstraling krijgt.

Wanddecoratie in een woonkamer kan op veel verschillende manieren en plekken worden toegepast, denk aan de standaard elementen zoals fotolijstjes, schilderijen en verlichting. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om jouw woonkamer te voorzien van wanddecoratie.

Originele muurdecoraties

Een variatie op bekende accessoires kan een hele persoonlijke en originele sfeer geven aan jouw woonkamer. Zo kun je foto’s laten afdrukken op houten planken, wat een heel warm gevoel geeft. Kurken onderzetters zijn ook te gebruiken als wanddecoratie in de woonkamer. Druk zelf wat leuke foto’s af en maak deze aan de onderzetters vast met gekleurde punaises.

Om de woonkamer nog persoonlijker te maken, kun je een muurtekst maken dat het gezin typeert. Deze kun je tegen de muur in de zitkamer plaatsen of juist in boven de eettafel.

Om een echt eyecatcher in jouw woonkamer te creëren kun je gebruik maken van grotere objecten aan de muur. Als je een echte reiziger bent is het gaaf om een grote houten landkaart tegen de muur te hangen, en met stippen aan te geven waar je al bent geweest. Mooie landkaarten voor aan de muur vind je bijvoorbeeld bij Sweetlivingshop.nl.

Een echte sportieveling zou kunnen kiezen om een decoratie fiets tegen de muur te bevestigen, wat zorgt voor een hele industriële look.

wanddecoratie woonkamer onderzetters wanddecoratie woonkamer landkaart

Levensgrote wanddecoratie

Wanddecoratie in de woonkamer op levensgrote creëert ook veel sfeer in een woning. Ook houdt dit de ruimte open en ruim. Denk bijvoorbeeld aan een open klok boven de bank of XXL bestek tegen de muur in de eetkamer. Om een afbeelding op groter formaat op de muur te bevestigen kun je gebruik maken van een Ixxi. Dit is een hippe manier voor kunst in huis.

Ixxi is een wandsysteem waar je losse kaarten aan elkaar koppelt die in zijn geheel een afbeelding vormen. Je kan kiezen om een eigen foto af te drukken op jouw Ixxi, maar er zijn ook veel verschillende bestaande foto’s waar je uit kan kiezen.

Dé wanddecoratie trend van 2018

De grootste trend van 2018 op gebied van woondecoratie voor de woonkamer sluit ook aan op grote wanddecoraties, namelijk houten wandpanelen. De vormen die uit het hout worden gesneden zijn soms honderden jaren oud en tegelijkertijd erg trendy. De wandpanelen zijn in iedere woning toe te passen, ze zijn er namelijk in verschillenden soorten en maten. De panelen zijn ook eenvoudig aan te passen. Houd jij bijvoorbeeld van het veranderen van je interieur? Verf de houten wandpanelen gewoon mee!

wanddecoratie woonkamer ixxi wanddecoratie woonkamer houten wandpaneel

Wanddecoratie woonkamer: bekleed een hele muur!

Om een total-look te creëren in je woning kun je ook een hele wand bekleden. Dit kun je doen door middel van behang. Er zijn talloze soorten, kleuren, prints en materialen waar je uit kan kiezen.

Er zijn verschillende soorten behang, maar wanneer je écht verandering wil in je huis en hierin wil investeren is glasweefselbehang de beste keuze. Dit is het sterkste behang, neemt de oneffenheden op de muur weg, er kan makkelijk over geverfd worden en is erg duurzaam. Echter is dit behang alleen verkrijgbaar in het wit, wel met eventuele motieven zoals ruitjes, visgraatmotieven en strepen.

Wil je een keer iets anders dan behang? Je kunt er ook voor kiezen om tapijttegels of leer tegen een wand te bevestigen. Tapijt en leer zijn op verschillende manieren te bevestigen aan de muur, je kan gebruik maken van zelfklevend klittenband of van een gordijnroede. Met deze wanddecoratie in de woonkamer creëer je een luxe en warme uitstraling.

wanddecoratie woonkamer Bekleed de hele muur wanddecoratie woonkamer bekleed een hele muur

Nog meer woonkamer inspiratie?

Op zoek naar nog meer woonkamer inspiratie? Bekijk ook eens ons artikel met decoratietrends van 2018!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten