Voortuin ideeën: 5x tips en inspiratie

Ga jij jouw voortuin onder handen nemen en ben je daarvoor op zoek naar de leukste voortuin ideeën? De voortuin is vaak een vergeten plek bij het huis. Je loopt er snel doorheen en kijkt niet echt naar de uitstraling van de tuin. Het looppad naar de voordeur is vaak betegeld en daaromheen gebeurt niet veel. De voortuin kan een belangrijk punt zijn bij jouw woning. Het geeft de eerste indruk van het huis, maar ook van jou persoonlijk. Hoe fijn is het om iedere dag door jouw mooie voortuin te lopen? Tijd dus om deze onder handen te nemen! Lees snel verder en doe wooninspiratie op voor de leukste voortuin ideeën!

Voortuin ideeën: denk eens na over jouw voortuin

Op zoek naar voortuin ideeën? Bepaal dan eerst voor jezelf waar jij van houd. Ben jij iemand met groene vingers of totaal niet? Zie jij jouw voortuin graag groen of juist helemaal betegeld?

Dit zijn vragen waar je vooraf al eens globaal over kunt nadenken. De invulling hiervan komt later! Je kunt kiezen voor een hele sfeervolle tuin vol met planten en groen, of voor een strakke tuin met gave tegels en wat stoere plantenbakken.

Gras is altijd goed in de voortuin. Dit is gemakkelijk te onderhouden en ziet er altijd vrolijk uit. Je kunt een border aanleggen in het gras met planten, of je houd het juist rustig. Kortom, gras is altijd goed!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Siebers Tuinprojecten (@sieberstuinprojecten) op 18 Mrt 2019 om 11:46 (PDT)

Planten in de voortuin

Voortuin ideeën: maak jouw tuin kleurrijk. Een voortuin met veel planten straalt veel gemoedelijkheid en sfeer uit. Je kunt kiezen voor planten met veel of weinig kleur. Stem de planten met kleur wel goed op elkaar af, anders kan het rommelig worden. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van de kleuren rood, roze, paars en wit, blauw en wit of oranje en groen. Deze kleurencombinaties doen het goed in iedere tuin!

Er zijn heel veel soorten planten die je kunt gebruiken in jouw voortuin. Van enkele planten tot struiken. Wij hebben een aantal planten die gaaf zijn in de voortuin voor jou op een rijtje gezet:

    1. Hortensia

    2. Winterjasmijn

    3. Abutilon

    4. Rozenstruik

    5. Camellia

    6. Magnolia

    7. Lavendel

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Karina (@karina_kramerdevries) op 26 Jun 2018 om 2:38 (PDT)

Voortuin ideeën: ga voor een mooie boom

Bomen zijn erg populair in de Nederlandse voortuin. Bomen geven een sfeervol effect aan een tuin en zorgen voor veel privacy in huis. Bomen zijn geschikt voor in iedere tuin, of je nu een grote of kleine voortuin hebt. Dit komt omdat een boom in de hoogte groeit, waardoor je op het looppad veel ruimte overhoudt.

Ga voor een groene of kleurrijke boom. Denk bijvoorbeeld aan een krentenboom, leiboom, esdoorn of prunus eminens. Deze bomen zijn allemaal erg geschikt voor jouw voortuin!

Tip: let erop tijdens het planten van de boom dat je genoeg zonlicht binnen krijgt in jouw woning. De boom kan bij de aankoop misschien klein zijn, maar veel bomen groeien enorm. Zet de boom dus niet recht voor het raam.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leo (@huisje__boompje__beestje) op 1 Aug 2018 om 1:13 (PDT)

Een strakke voortuin, zonder groene vingers

Op zoek naar leuke voortuin ideeën, maar heb jij geen groene vingers? Dat is natuurlijk geen probleem! We zien veel stoere, strakke en gezellige voortuinen waarbij je geen tot weinig groen hoeft te gebruiken. Ideaal toch?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Huisjemosgroen (@huisjemosgroen) op 22 Jul 2018 om 12:12 (PDT)

Betegel jouw voortuin bijvoorbeeld met grote tegels of leg grind neer. Hierdoor oogt de tuin ruimtelijk en strak. Je kunt hier een of meerdere grote plantenbakken op zetten met wat planten erin. Zo heb je toch nog wat groen in jouw tuin.

Lees ook eens het artikel: Zo creëer je een perfecte, onderhoudsarme tuin

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Remconijssen.nl (@remconijssen) op 24 Feb 2019 om 8:32 (PST)

Genieten van de zon in jouw voortuin

Veel achtertuinen hebben niet de hele dag zon. Wanneer de achtertuin bijvoorbeeld op het westen ligt, heb je de avondzon op de voortuin. Het is in de zomer heerlijk om ‘s avonds nog even buiten te zitten in de zon. En dit kan gerust in jouw voortuin! Na het opdoen van allerlei voortuin ideeën is jouw tuin ook helemaal zomerproof!

Zet een leuk bankje in jouw voortuin. Zo kun je gezellig in de tuin zitten en wat borrelen. Kies bijvoorbeeld een tuinset van aluminium. Aluminium wordt steeds vaker gekozen, omdat het licht, modern en sterk is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Danielle_v (@_daantje_v) op 13 Feb 2019 om 5:28 (PST)

Meer tuin ideeën?

Ben je op zoek naar meer tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof, Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips!, 6x tuin ideeën: is jouw tuin al klaar voor de zomer? en Moderne tuin: 5x tuin inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten