Zo creëer je een perfecte, onderhoudsarme tuin
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie Woonruimtes Woonideeën

Zo creëer je een perfecte, onderhoudsarme tuin

Bijna iedereen vindt het fijn om 's zomers lekker in de tuin te genieten van het heerlijke weer. Want wie is nou niet graag buiten als de zon zich laat zien? Toch is het onderhouden van de tuin en tuinieren niet iedereen zijn favoriete hobby. Daarom geven we je 5 tips over hoe je je tuin onderhoudsarm en mooi tegelijk kunt maken.

1. Neem een groot terras

Een terras is altijd leuk in je tuin, want je kunt hier lekker op zitten en relaxen. Als tuinieren niet jouw ding is, dan kun je het beste kiezen voor een groot terras in je tuin. Een betegeld terras vraagt namelijk vrijwel geen onderhoud: eens per jaar een hogedrukreiniger erop richten om de tegels schoon te spoelen is voldoende. Makkelijker kan eigenlijk niet!

2. Ga voor kunstgras

Echt natuurgras vraagt veel onderhoud, maar bij kunstgras is dat anders: kunstgras is zeer onderhoudsarm vergeleken met echt gras. Natuurgras moet je namelijk in de zomer een- of tweemaal per week maaien en bovendien moet je je gazon dan ook regelmatig besproeien. Verder moet natuurgras ook bemest en bezaaid worden, wat ook een tijdrovend klusje kan zijn. Maar al deze moeite die je erin stopt, hoeft niet gegarandeerd te resulteren in een mooi gazon, want de kans bestaat altijd dat er lelijke plekken zullen ontstaan. Natuurgras kan namelijk altijd droog en vergeeld raken en soms gaat het zelfs zonder aanwijsbare reden zomaar dood. Met kunstgras heb je dit probleem niet! Kunstgras zal altijd mooi groen zijn en verzorgd blijven en daar hoef je helemaal niets voor te doen.

Onderhoudsvrije tuin kunstgras

3. Kunstplanten of bijna geen echte planten

Echte planten vergen veel onderhoud, maar kunstplanten niet. Ze hebben namelijk geen voeding of water nodig. Daarnaast blijven kunstplanten mooi, ook als je ze geen aandacht geeft en daarom zijn kunstplanten perfect voor degenen die niet van tuinieren houden.

Kunstplanten

4. Hardhouten of kunststof schutting

Wil je veel privacy in je tuin? Ga dan voor een schutting! Als je bijvoorbeeld in een rijtjeshuis woont en echt een eigen plekje in de tuin wilt hebben, dan is een schutting eigenlijk zelfs bijna onmisbaar te noemen. Ga wel voor hardhouten of kunststof schuttingen, want deze vergen minder onderhoud dan geïmpregneerde houten schuttingen.

5. Grind als opvulsel

Heb je een aantal lege plekken in je tuin? Dan kun je deze het beste met grind opvullen. Leg er wel eerst een worteldoek onder, want dit gaat onkruid tegen en zonder zo'n doek zul je op een gegeven moment toch onkruid moeten weghalen. Verder is grind ook geschikt om bloembakken mee op te vullen. Je kan grind kopen in bouwmarkten en bij speciale grindhandelaren.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten