Tuin ideeën en trends 2022

Het tuinseizoen is in volle gang, tijd om onze tuin ideeën en de laatste tuin trends voor 2022 met jullie te delen! Weet jij al hoe je jouw tuin gaat aankleden voor deze zomer? Je vindt hier inspiratie voor tuindecoraties, tuinmeubels en beplanting. Geef je tuin een make-over, zodat je aankomende zomer kunt genieten van een heerlijke tuin.

1. De comfortabele tuin

We hebben het afgelopen jaar meer tijd in onze tuin doorgebracht dan we voorheen al deden. Het is dus niet zo vreemd dat comfort één van de nieuwste tuintrends is. Als je meer tijd buiten doorbrengt wil je ook wel lekker kunnen ontspannen. Ga dit jaar daarom voor een fijne zitzak of richt een hele loungehoek in om tot rust te komen. Jouw loungehoek kleed je heerlijk knus aan met verschillende kleedjes en kussens.

tuin ideeen

2. De bohemian tuin

We vertelden je al even kort over deze tuin trend in onze lente tips. De bohemian tuin is kleurrijk, gezellig en geïnspireerd op verre oorden. Denk aan leuke tuinkussens en kleedjes met kleurrijke prints en lampionnen als decoratie. Deze tuintrend is makkelijk toe te passen door het toevoegen van accessoires, je hoeft er niet eens groene vingers voor te hebben.

Tuinmeubels die passen bij de bohemian tuin zijn rotan bankjes en stoelen en meubels gemaakt van pallets. Lampionnen, lantaarns en lichtsnoeren zijn de perfecte manier om je tuin gezellig te maken als het begint te schemeren. Met een vloerkleed voor buiten maak je je bohemian tuin helemaal af.

Natuurlijk mogen items zoals een vuurkorf en een hangmat niet ontbreken in deze tuintrend. Heb je geen bomen waar je een hangmat kunt ophangen? Dat is geen probleem! Met een hangmat standaard kun je jouw hangmat overal kwijt. In de bohemian tuin draait alles om relaxen en gezelligheid. Vul een paar mooie terracotta potten of rieten manden met planten. Tropische planten met mooie grote bladeren passen perfect bij de bohemian tuin. Maar ook vrolijk gekleurde bloemen, cactussen en vetplantjes passen bij een bohemian tuin.

3. De binnen-buiten tuin

Een trend die we vorig jaar ook al zagen: de binnen-buiten tuin. Maak van je tuin een verlengde van je interieur. Tuinmeubels hoeven er niet perse meer uit te zien als tuinmeubels, maar lijken juist op binnenmeubels. Gezellige 'salontafeltjes', poefen en krukjes en tuinmeubels met een design uitstraling. We zien steeds meer sierkussens voor in de tuin en ook een tuinkleedje (vloerkleed voor de tuin) mag niet ontbreken in de binnen-buiten tuin.

Gezellige tuin

4. De luxe onderhoudsvrije tuin

Deze tuin ademt luxe. Ontspannen en genieten is belangrijk in deze tuin. Het moet er mooi uit zien, maar weinig onderhoud hebben. Ga voor strak en modern en maak een combinatie van verschillende materialen voor een luxe uitstraling. Kies voor grote strakke tegels en combineer dit bijvoorbeeld met een houten vlonder. Creëer een paar strakke plantenbakken en vul deze met planten die weinig onderhoud nodig hebben zoals hosta's, hortensia's of siergrassen. In een luxe tuin mogen een paar luxe elementen zoals een zwembad, jacuzzi of buitenkeuken niet ontbreken. Ga voor mooie lounge meubels om je luxe tuin helemaal af te maken!

Luxe tuin

5. De natuurlijke tuin

Tegenover de luxe onderhoudsvrije tuin staat de trend de natuurlijke tuin. Dit is dé tuintrend voor liefhebbers van tuinieren. Steek je groene vingers maar uit de mouwen en ga aan de slag. Het idee van deze tuintrend is om de natuur haar ding te laten doen. Weinig bestrating en veel groen is wat we willen zien. Geen grote strakke tuintegels, maar juist lieve kleine tegels en schattige paadjes. Een vijver past perfect bij deze tuintrend. Kies voor tuinmeubels van natuurlijke materialen zoals hout.

De beplanting hoeft niet netjes en strak. Kies voor verschillende soorten planten en bloemen door elkaar. Het hoeft niet strak en gesnoeid te zijn, de natuur mag juist haar gang gaan. Laat schuttingen begroeien met klimop of een andere klimplant of kies voor een haag in plaats van een schutting.

Trek deze natuurlijke sfeer door naar de rest van je tuinmeubels. We zien dat dit jaar vooral natuurlijke keurpaletten helemaal in zijn. Ga bijvoorbeeld voor olijfgroene tuinstoelen met een andere kleur groene kussen.

Natuurlijke tuin

Nog meer tuin ideeën?

Op zoek naar nog meer tuin ideeën? Kijk dan verder tussen onze andere tuin artikelen! Hier vind je bijvoorbeeld ideeën voor de kleine tuin en tuin ideeën voor een klein budget.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten