Trappenhuis: maak van jouw trap een eyecatcher
Wonen Wooninspiratie Inrichting Woonideeën

Trappenhuis: maak van jouw trap een eyecatcher

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een tof trappenhuis? De trap is vaak een lastig “obstakel” in huis. Iedereen heeft hem nodig, maar mooi zijn ze vaak niet. Echter kun je natuurlijk wel iets heel gaafs van je trap maken, en dit hoeft niet moeilijk te zijn. Geef je trap een nieuwe kleur met een likje verf of bekleed jouw trappenhuis met tapijt of overzettredens. Benieuwd wat een gave trap met jouw huis kan doen? Lees dan snel verder!

Zwevende trap

Een zwevende trap is super gaaf en kun je op verschillende plaatsen in huis positioneren. Denk bijvoorbeeld aan een zwevende trap in de woonkamer, of gewoon in de hal. Een zwevende trap geeft een ruimtelijk gevoel, omdat je er doorheen kunt kijken. Je kunt een zwevende trap met allerlei verschillende materialen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan betonnen treden, maar ook aan glazen of houten treden.

De constructie van een zwevende trap is heel belangrijk. De verbinding met de muur moet wel stevig en goed zijn.

zwevende trap zwevende trap

Trappenhuis inspiratie: ga voor een donkere trap

Een donkere trap in huis straalt veel warme en klasse uit. Denk bijvoorbeeld aan een donkerbruine of zwarte trap. Je kunt kiezen voor een houten trap waarbij je de draadstructuur nog goed ziet of juist aan een beklede trap met bijvoorbeeld tapijt. Dit geeft een hele warme uitstraling.

Het nadeel van een donkere trap is dat je er alles opziet: ieder stofje of haartje zie je te liggen. Het is dus wel van belang dat je de trap met regelmaat stofzuigt en afdoet met een doek.

houten trap

Betonlook trap

Houd jij van een stoer, robuust en hip interieur? Dan is een betonnen/betonlook trap misschien wel iets voor jou. Een betonlook trap is super gaaf en is een echte eyecatcher in huis.

betonnen trap

Functies van een trap

In een huis met meerdere verdiepingen ontkom je niet aan een trap in huis. In de meeste huizen leidt de trap je vanaf de hal naar boven, maar soms zien we de trap ook in de woon- of eetkamer. Wanneer dit het geval is, is het van belang dat je trap past bij de rest van je interieur. We zien vaak een simplistisch witte trap, dit is heel safe en hier is natuurlijk niets mis mee. Maar hoe gaaf is het als je trap een kleine eyecatcher is in jouw woning? Je loopt er tenslotte gemiddeld 6-8 keer per dag op.

Ook wanneer je wat ouder wordt, kan het zijn dat je de trap nog veel gebruikt. Wellicht gaat dat alleen niet meer zo snel en soepel als voorheen. Overweeg daarom eens om een traplift aan te schaffen, je kunt tegenwoordig zelfs een traplift huren. Zo kun je gewoon in een woning blijven met meerdere verdiepingen!

industriele trap

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor jouw interieur? Neem gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Interieur kleuren 2019 | Autumn-winter, Lichtgrijze slaapkamer: zacht, verfijnd en rustgevend, Low budget woonaccessoires en Eetkamertafel ideeën: 4x verschillende soorten tafels

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten