Kleine slaapkamer: 6 handige tips!
Interieur Slaapkamer ideeën

Kleine slaapkamer: 6 handige tips!

Heb jij een kleine slaapkamer? Wij geven je een aantal handige tips! We brengen ruim een derde van ons leven slapend door. Dit maakt de slaapkamer een van de belangrijkste ruimtes in huis. De juiste inrichting van de slaapkamer is cruciaal voor je slaap. Maar niet iedereen heeft ruimte voor een Californian King Bed in de slaapkamer. Daarom hebben we inspiratietips voor een kleine slaapkamer voor je op een rij gezet.

Lichtinval in de kleine slaapkamer

Voor een kleine slaapkamer is het belangrijk dat er voldoende licht binnenkomt. Het maakt de slaapkamer niet alleen optisch groter, maar het zorgt ook voor een fris aanzicht. Ramen hebben naast het geven van voldoende licht, nog een doel. Ramen zorgen voor ventilatie en dat is goed voor je gezondheid.

kleine slaapkamer inrichten

Schuifdeuren in een kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer heeft maar een beperkte ruimte. Daarom is het verstandig om schuifdeuren te gebruiken in plaats van gewone deuren. Schuifdeuren nemen geen ruimte in beslag in je slaapkamer en hebben ook een mooie uitstraling.

Opbergruimte

Doordat je beperkte ruimte hebt, is het niet fijn om allerlei losse rommel in je slaapkamer te laten slingeren. Echter kunnen kasten ook veel ruimte innemen. Wees daarom creatief met de ruimte die je hebt! Ligt er nu alleen stof onder je bed? Maak daar dan een opbergruimte van door daar lades te plaatsen. Gebruik planken aan de muur om boeken, foto’s en plantjes op te bergen. En de bekende stoel waar je altijd je kleren overheen gooit? Vervang die voor haken aan de muur of een kledingrek.

boekenkast studentenkamer

Spiegels

Spiegel kunnen een ruimte optisch groter maken. Maak hier dus ook zeker gebruik van. Heb je een kledingkast met schuifdeuren in je kleine slaapkamer? Maak van deze deuren dan spiegels. Of zet een grote spiegel tegen de muur. Als je hem tegen de muur zet, zorg er dan voor dat de spiegel een beetje schuin tegen de muur staat. Dit maakt de ruimte nog groter!

Lichte kleuren in een kleine slaapkamer

Als je een kleine slaapkamer hebt, is het aan te raden om lichte kleuren te gebruiken. Donkere kleuren laat de kamer kleiner ogen. Je kunt wit gebruiken in je slaapkamer, maar er bestaan natuurlijk nog veel meer lichte kleuren, zoals pastelkleuren. Schilder één muur in de gekozen kleur en laat de rest terugkomen in de accessoires. Dit houdt de kamer rustig en één geheel.

kleur studentenkamer

Weg met elektronica!

Dit is niet alleen een tip voor kleine slaapkamers, maar voor iedere slaapkamer. Vermijd elektronica in je slaapkamer. Elektronica heeft namelijk een negatief effect op je nachtrust. Daarnaast zorgt elektronica weer voor rommel in de kamer. Denk maar aan rondslingerende laptops, kabeltjes en een groot tv-scherm aan de muur. Laat de elektronica dus maar lekker in de woonkamer.

Probeer zoveel mogelijk ruimte te besparen in je slaapkamer. Dit zorgt voor rust en overzicht en dat is extra belangrijk in een kleine slaapkamer. Speel met de elementen die je hebt en geniet van je slaapkamer!

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 6x grijze slaapkamer ideeën: doe inspiratie op!, Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019, 5x kledingkast ideeën: kies de mooiste kast voor jouw slaapkamer!, Slaapkamer inrichten: zo doe je dat! en Interieur ideeën: maak jouw droomhuis!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten