Tips voor de kinderkamer!

Wil je binnenkort de kinderkamer voor je zoon of dochter vernieuwen? Of verwacht je een kleintje? In deze blog wil ik je graag een aantal tips geven voor de kinderkamer! Maar eerst stel ik me graag aan jullie voor. Ik ben Mariëlle van Furnlovers en vind het super leuk dat ik weer een stukje mag schrijven voor Woonblog.eu!

In mijn vorige blog schreef ik over ‘de zoektocht naar jouw interieurstijl’ en deze keer wil ik jullie een aantal tips geven voor de kinderkamer. Een kinderkamer inrichten is leuk, maar het kan soms ook best lastig zijn! Een plek waarvan het belangrijk is dat deze gezellig is en dat je kind er natuurlijk fijn kan spelen! Lees je mee? :-)

Tip 1: de meubels in de kinderkamer

Kijk eerst eens goed naar wat voor een kind het is. Is je zoon of dochter vaak aan het spelen op zijn of haar kamer? Dit bepaalt natuurlijk ook veel voor de kamer! Moet er veel ruimte zijn, zodat er bijvoorbeeld plek is voor een autobaan of een poppenhuis? Of heb je veel opbergruimte nodig? Het zijn allemaal dingen die belangrijk zijn! Eigenlijk zien we dat kinderkamers niet al te druk zijn ingericht. Dus geen onnodige meubels, maar gewoon: een bed, kast, misschien een bureau en wat opbergruimte. That’s it.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Inge (@stijlinge) op 4 Mrt 2019 om 10:28 (PST)

Tip 2: kleur in de kinderkamer

Een kinderkamer wil je niet te druk maken met allerlei meubels en accessoires. Helemaal niet wanneer het speelgoed te voorschijn wordt gehaald… want dan is daar gewoon geen plek voor! Dan is het wel zo fijn als de basis rustig is. Voor welke kleur ga jij? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor wit als basis en gaan vanuit daar naar een bepaalde kleur. Je kunt kiezen voor blauw (jongen) en roze (meisje), maar dat hoeft helemaal niet! Wat dacht je van pasteltinten? Er zijn veel meer mogelijkheden dan alleen blauw of roze.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door m a g g y m e l z e r (@maggymelzer) op 5 Mrt 2019 om 2:37 (PST)

Tip 3: gebruik de ruimte die je hebt

Is de kamer niet zo groot? Werk dan naar de hoogte toe! Kies voor een hoogslaper, zodat je er onder bijvoorbeeld een bureau kunt plaatsen. Hierdoor maak je goed gebruik van de beschikbare ruimte en het staat ook nog eens leuk! ;-)

Tip 4: kies een leuk item

Ik zie steeds vaker de tipi’s voorbij komen in de kinderkamers en ik vind het echt een leuke trend! Door te kiezen voor zulke leuke, opvallende dingen in een kamer, maak je het al snel tot een gezellig geheel! Mijn laatste tip is dan ook om te kijken naar wat echt bij het karakter van jouw kind past. Misschien is dat inderdaad een tipi, maar het kan ook een bed in de vorm van een auto zijn of iets anders. Zo maak je het ook tot een plek waar je kind graag is!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jantina (@jan10aa) op 4 Mrt 2019 om 9:53 (PST)

Ben je net mama of papa geworden? Dan heb je nu nog alle basis meubelen voor een baby nodig en kun je deze tips toepassen naarmate je kind groter wordt! Altijd handig! ;-)

Ik hoop dat ik je weer wat inspiratie heb kunnen geven en ik ben heel erg benieuwd naar jullie kinderkamers! Ik zou het super leuk vinden als je Furnlovers tagt op Instagram in jouw foto! Liefs, Mariëlle.

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje bij de artikelen: Studentenkamer inrichten: 5 handige tips, Zolder slaapkamer inrichten: 4x handige tips!, 6x grijze slaapkamer ideeën: doe inspiratie op! en Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten