Tips voor het uitzoeken van een kledingkast
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Woonideeën

Tips voor het uitzoeken van een kledingkast

We kunnen eigenlijk niet zonder: onze kledingkast. Als we geen kledingkast zouden hebben zou onze kamer een rommeltje worden en er een stuk saaier uitzien. Echt een onmisbaar meubelstuk dus. Daarom geven we je graag wat tips bij het uitzoeken van de perfecte kledingkast.

Waar zet je de kledingkast?

Allereerst is het handig om te gaan kijken waar jouw kledingkast komt te staan. Heb je een aparte kamer hiervoor of zet je deze in de slaapkamer? Vergeet niet dat je bij het plaatsen van een kledingkast ook nog ruimte nodig hebt om erbij te kunnen. Zet je kast daarom bijvoorbeeld niet direct tegen het bed aan, want dan kun je er niet meer uit. Zorg dus dat je genoeg ruimte om je kast heen rekent bij het berekenen van de afmetingen van jouw kast. Als je weinig plek in je kamer hebt, is het handiger om voor schuifdeuren te gaan om zo ruimte te besparen.

slaapkamer inspiratie

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Ben jij een echte shopaholic en koop jij graag zoveel mogelijk kleren? Zorg dan dat je een kast hebt met genoeg opbergruimte. Vaak hebben mannen wat minder ruimte nodig, maar dat hoeft natuurlijk niet het geval te zijn. Bekijk dus altijd eerst hoeveel kleding (en eventueel andere spulletjes) je op wilt gaan bergen in de kledingkast.

Vervolgens ga je bepalen hoeveel hang- en legruimte je nodig hebt. Het is namelijk zonde als jouw mooie jurkje weer gekreukeld uit de kast komt. Bekijk dus welke kledingstukken je liggend kan bewaren en welke niet. Om het overzichtelijk te houden kun je bijvoorbeeld voor een kledingkast gaan met verschillende lades en opbergvakken. Zijn deze niet aanwezig? Dan kan je natuurlijk ook altijd zelf nog een aantal opbergdoosjes aanschaffen.

Welke stijl kledingkast?

Hoe heb jij jouw slaapkamer ingericht? Scandinavisch, modern, landelijk of misschien wel in een compleet andere stijl. Wat jouw interieurstijl ook is: het is belangrijk dat jouw kast bij de rest van de slaapkamer aansluit.

De meest mensen kiezen voor een houten kledingkast, maar het kan natuurlijk zijn dat metaal of kunstof beter bij jou past. Vooral in een industrieel interieur kan een metalen deur heel gaaf zijn. Kan je niet precies vinden wat je zoekt? Je kunt er ook voor kiezen om alleen de schuifdeur op maat te laten maken. Zo kun je met een schuifdeur van Kastengigant alle kanten op! Je bepaalt dan onder andere zelf de afmetingen en de stijl van de deuren. Ideaal dus!

slaapkamer inspiratie

Kledingkast op maat laten maken?

Zijn er geen kasten die volledig voldoen aan al jouw wensen? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een kast op maat te laten maken. Dit is vooral erg handig in een kamer met lastige hoeken en bochten. Dan kan een kast op maat echt een uitweg zijn!

Vind je een gehele kast op maat iets te veel van het goede? Zoals al eerder genoemd, kan je er ook voor kiezen om alleen de schuifdeuren op maat te laten maken. Want laten we eerlijk zijn, vaak zijn het wel de deuren die het belangrijkst zijn in de keuze voor een nieuwe kast.

Meer slaapkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer inspiratie? Neem dan gerust eens een kijkje tussen onze andere artikelen: Lichtgrijze slaapkamer: zacht, verfijnd en rustgevend, Slaapkamer inspiratie: 4x maak de look helemaal af, Zolderkamer inrichten | interieur ideeën en Mooie slaapkamer ideeën: 4x inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten