Tips voor een kerstsfeer in huis | kerst decoratie
Wonen Seizoenen Wooninspiratie Kerstdecoratie

Tips voor een kerstsfeer in huis | kerst decoratie

Op zoek naar tips voor een kerstsfeer in huis? Het is bijna zover.. over een paar dagen begint de gezelligste periode van het jaar: kerstmis! In Nederland leven we hier altijd al weken naartoe. We zorgen ervoor dat ons huis er gezellig uit ziet, we halen onze mooiste kleren uit de kast en we doen moeite voor een lekker kerstdiner. De een pakt alles nog veel grootser uit dan de ander, maar in de essentie gaat het allemaal om samenzijn. Ben jij op zoek naar tips voor een kerstsfeer in huis? Lees dan snel verder!

kerstboom versieren

Een echte kerstsfeer in huis: daar hoort een vuurtje bij!

Wil jij jouw huis omtoveren tot een gezellige en sfeervolle plek waar je met familie en vrienden de winterdagen door kunt brengen? Dan hebben we een aantal toffe tips en wooninspiratie voor je! De winter staat bekend om de koude dagen en donkere avonden. Het is dan ook heerlijk om thuis op de bank te ploffen met een dekentje over je heen. Of nog beter: met een haard/kachel aan!

Een haard of kachel geeft veel sfeer in een ruimte zoals de woonkamer. Je hebt tegenwoordig veel verschillende soorten haarden/kachels. Denk bijvoorbeeld aan een open houthaard, een elektrische haard of aan een pelletkachel. Een pelletkachel wordt steeds populairder en dat vinden wij niet gek. Allereerst is een pelletkachel een sieraad voor je woning, het ziet er gezellig en knus uit. Daarnaast zijn deze kachels in verhouding tot andere haarden vrij betaalbaar. Bij een pelletkachel wordt er gebruikgemaakt van Houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels die zijn gemaakt van zaagsel en snippers. Er komt bij het opstoken van de pelletkachel dus geen gas aan toe pas! Dit is dus een stuk beter voor jouw groene voetafdruk.

tips voor een kerstsfeer in huis tips voor een kerstsfeer in huis

Tips voor een kerstsfeer in huis

Ben jij op zoek naar tips voor een kerstsfeer in huis? Versier jouw woning met de leukste kerstversieringen. Kerstdecoraties hebben we maar een paar weken per jaar in huis, laat je creatieve geest in deze periode lekker los en start met versieren! Begin bij het begin: de voordeur. Hang een mooie kerstkrans aan de deur. Ga voor een krans met gave kersttakken en bloemen erin of maak zelf een kerstballen krans! Lees in de blog Kerst DIY: Kerstballen krans hoe je dit kunt aanpakken!

In de woonkamer kun je een gezellig hoekje maken met allemaal kerstaccessoires. Heb je bijvoorbeeld een openhaard? Versier dan de schouw. Leg een mooi kerststuk neer met lampjes erin en steek wat kaarsen aan. Met deze simpele elementen geef je gelijk een winterse uitstraling aan je huis.

tips voor een kerstsfeer in huis

De kerstboom versieren

De kerstboom versieren is een van de leukste activiteiten in de wintermaanden. Toch vinden veel mensen het best een flinke klus, want hoe maak ik mijn boom nou mooi en sfeervol zonder dat ik teveel decoraties gebruik? De kerstboom optuigen kent wat nodige voorbereidingen. Denk bijvoorbeeld vooraf al na over hoe je de kerstboom graag wil hebben. Welke kleuren ga je gebruiken en gebruik je meer accessoires dan alleen kerstballen? Dit zijn vragen waar je vooraf al goed over na kunt denken. Doe voldoende inspiratie op voor de perfecte boom en ga dan zelf aan de slag!

kerstboom versieren

Meer tips voor een kerstsfeer in huis?

Wil jij ook graag een kerstsfeer in huis? Doe dan toffe wooninspiratie op! Neem eens een kijkje tussen de artikelen: Kersttafel dekken: 4x luxe inspiratie, De kerstboom versieren: maak jouw mooiste boom ooit!, Kerstboom versieren: 8 voorbeelden en Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten