Smalle hal inrichten | 3x tips

Wil jij een smalle hal inrichten, maar weet je nog niet precies hoe? Een smalle hal inrichten kan best lastig zijn. De hal is vaak een donkere ruimte zonder ramen, waardoor het al snel klein oogt. Je moet voldoende loopruimte overhouden, maar je wil toch een gezellige binnenkomst creëren. Veel mensen lopen tegen dit probleem aan, daarom hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet! Kijk je mee?

Lichte kleuren

Doordat je in de hal vaak weinig lichtinval hebt, is het van belang dat de ruimte toch licht oogt. Hierdoor lijkt de hal namelijk groter. Ga daarom voor lichte kleuren tegen de muur, zoals wit of lichtgrijs.

Lichte muren in combinatie met een wit plafond zorgen voor een open uitstraling in jouw hal. Hang ter decoratie eventueel een grote spiegel tegen de wand. Dit ziet er niet alleen heel leuk uit, het is ook nog eens erg functioneel. Allereerst kun je voordat je weggaat even snel kijken of je haar wel goed zit, maar het allerbelangrijkst is dat een spiegel de ruimte optisch vergroot. Multifunctioneel dus!

Een smalle hal inrichten

Ga je een smalle hal inrichten? Denk dan goed na over de indeling van jouw hal. Deel alles zo praktisch mogelijk in, zodat je niet te veel ruimte gebruikt. Werk bijvoorbeeld in de hoogte. Zet een lage kast neer (niet te diep), waar je spullen in kunt opbergen, zoals je sleutels, portemonnee, schoenen etc. Hang boven deze kast de kapstok. Kies een kapstok met een rekje erboven, hier kun je dan weer je tassen op zetten. Door in de hoogte te werken heb je op een stuk muur een grote opbergplaats voor al je spullen.

Decoreer de achterste muur

Wil jij jouw hal gezellig inrichten, maar heb je hier te weinig ruimte voor? Denk dan slim na. Vaak heeft een hal een muur waar je als het ware “tegenaan loopt”, dit is vaak de achterste muur. Decoreer deze muur met een toffe spiegel/poster en zet een klein opbergkastje neer voor je spullen.

Door de achterste wand in jouw hal te decoreren houd je voldoende ruimte over in de breedte van de gang. Daarnaast is dit ook erg leuk, want je kijkt recht op deze muur als je de voordeur open doet.

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Roze slaapkamer ideeën: liefde, energie en passie, Zwart interieur: wat kun je ermee?, 4 woonstijlen voor de herfst | wooninspiratie en 9 x woonaccessoires | pimp jouw interieur

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten