Slaapkamer inspiratie? 7 tips voor een Boho slaapkamer!

Op zoek naar slaapkamer inspiratie? Let’s go Boho! Alleen maar fijne vibes in een Bohemian, of terwijl Boho slaapkamer. Enerzijds zien we de kleurrijke boho stijl met veel prints en patronen en uitbundig kleurgebruik. Anderzijds is er de Boho stijl met veel wit en naturel tinten voor een serene sfeer. Maar bovenal is een Bohemian interieur nonchalant en altijd persoonlijk! Wil je weten hoe jij ook een Boho slaapkamer kunt creëren? Lees onze 7 tips vol slaapkamer inspiratie!

1. Lichte basis

Zorg voor veel licht en ruimte en geef de Boho slaapkamer altijd een rustige en lichte basis. Met lichte muren en een neutrale vloer kun je straks gemakkelijker spelen met de verschillende kleuren, patronen en materialen. Dus zowel in de kleurrijke Boho stijl als in de witte Boho stijl houd je de muren en het plafond liever wit. Vervolgens komen de kleuren!

Boho slaapkamer Bohemian slaapkamer

2. Kleurrijk

Een Boho slaapkamer is kleurrijk! De warme kleuren in een Boho slaapkamer zijn afgeleid van aardetinten zoals warm rood, oranje en okergeel. Kies bij voorkeur twee basiskleuren en speel verder met kleuraccenten. Heb lef en durf te combineren met verschillende kleuren, prints en patronen, het hoeft allemaal niet perfect. Voor een rustige ruimte kies je voor veel wit en naturel tinten, mooi aangevuld met zwart wit accenten. Maak je eigen verrassende Boho stijl!

Een eclectisch interieur heeft ook invloeden van de Boho stijl.

3. Etnische slaapkamer

In een Boho slaapkamer worden invloeden uit verschillende landen en culturen met elkaar gecombineerd. Gebruik souvenirs van reizen als etnische woonaccessoires en combineer unieke objecten uit Afrika, Azië en India. Ga ook eens in kringloopwinkels op zoek naar bijzondere, handgemaakte producten. Maak het warm en avontuurlijk en creëer zo vanzelf je eigen persoonlijke Boho slaapkamer!

Lees ook eens ons artikel: werelds wonen met een etnisch interieur!

4. Vintage meubels

Vintage it is! Eigenlijk zien we geen nieuwe of moderne meubels in een Boho slaapkamer, wel vintage meubels. Die mooie vintage nachtkastjes van de kringloopwinkel passen hier helemaal. Of een mooie oude grenenhouten kledingkast. En ook hier geldt, ga af op je gevoel en wees creatief want een Boho slaapkamer creëer je helemaal zelf!

Slaapkamer inspiratie Slaapkamer inrichten

5. Planten

Een Boho slaapkamer heeft planten, veel planten! Combineer verschillende soorten (tropische) planten zoals palmen en cactussen. Bovendien zijn luchtzuiverende planten in huis gezond voor je. Kijk ook eens naar de aloë vera plant deze is rustgevend en dus heel geschikt voor de (Boho) slaapkamer!

6. Boho woonaccessoires

Een Boho slaapkamer heeft veel (hangende) Boho woonaccessoires zoals een handgemaakte macramé hanger en ook een dromenvanger ontbreekt vaak niet. Een Oosterse hanglamp of lantaarn geeft mooie sfeerverlichting en de warme kleuren zien we terug in de Kelim kussens, poefs en vloerkleden. Een heel bijzondere sfeer creëer je met een mooi groot wandkleed. Maak je eigen Ibiza slaapkamer!

7. Natuurlijke materialen

We zien veel natuurlijke en duurzame materialen in een Boho slaapkamer voor een warme uitstraling! Denk aan meubels van hout, bamboe, rotan of riet. Een houten vloer of misschien zelfs wel een houten bed. Hout combineert heel mooi met de verschillende kleuren. Een warme sfeer creëer je ook met rieten manden en een hanglamp van bamboe. En een rotan stoeltje staat prachtig in een Boho slaapkamer!

Fan van een interieur met natuurlijke materialen? Ook in een Zen interieur zien we veel natuurlijke materialen.

Nog meer slaapkamer inspiratie?

Op zoek naar nog meer slaapkamer inspiratie? Neem eens een kijkje tussen onze artikelen vol tips voor de inrichting van je slaapkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten