Slaapkamer ideeën voor een industriële slaapkamer
Woontrends Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Industrieel interieur

Slaapkamer ideeën voor een industriële slaapkamer

Op zoek naar slaapkamer ideeën om je kamer om te toveren in een stoere industriële slaapkamer? Wij zetten het een en ander voor je op een rijtje! Van gave accessoires als lampen, kisten en decoraties tot nachtkastjes en opbergmogelijkheden. Zo maak jij jouw industriële slaapkamer compleet!

De aankleding van je industriële slaapkamer

Bij industriële slaapkamer ideeën draait het echt om het totaalplaatje. Alle meubels, accessoires en aankleding vormen samen een sterk geheel. Om deze bijzondere uitstraling te creëren kun je van alles in huis halen. In de basis staat vaak het bed. Een stoer stalen frame werkt goed in de combinatie met stalen hanglampen, bureaulampen en krukjes. Maar ook een comfortabele boxspring kan aangekleed worden met een gaaf industrieel hoofdbord. De sfeer wordt echt afgemaakt met vintage opslagboxen, reiskoffers of kisten aan het voeteneinde.

industriele slaapkamer

Industriële slaapkamer ideeën: bijzondere wanden

Minstens net zo belangrijk als de aankleding en het meubilair is de basis! Het leuke aan de industriële kamer is dat je hiermee allerlei kanten op kunt. Je ziet het al in de verschillende foto's die we voor je verzameld hebben: minimalistische blanco muren en laminaat met een houten look kan al genoeg zijn in combinatie met alle aankleding. Maar leuker is het om extravaganter aan de slag te gaan. Robuuste houten vloeren met een verweerde look, aangevuld met een combinatie van houten en bakstenen wanden met ruwe afwerking. Natuurlijk is niet iedereen gezegend met een echte bakstenen binnenwand. Gelukkig zijn er genoeg behangen te vinden met de juiste print. Zo hoef je voor deze slaapkamer ideeën niet hele kamers te verbouwen!

industriele muur

Industriële lampen

Ook de juiste keuze van verlichting kan alle verschil maken. Voor de liefhebber van de industriële look is er genoeg keuze. Veel ontwerpers maken bijzondere lampen met materialen die perfect passen bij de uitstraling. Een stoere mix van metaal en andere materialen, een robuuste uitstraling en vooral een grote hoeveelheid karakter! Neem bijvoorbeeld de lamp hieronder, waar hout de basis vormt, aangevuld met opvallende bekabeling en metalen frames. Onwijs gaaf, uniek en een echte eyecatcher.

industriele lamp

Opbergplekken in stijl

Een standaard kast of boekenplank valt natuurlijk uit de toon, en dat is zonde. Qua slaapkamer ideeën voor opbergruimte kun je allerlei kanten op. Bij de opbergplanken in de foto hieronder is mooi gebruik gemaakt van ruw hout en een stalen constructie. Naast het bed zet je een bijzonder industrieel nachtkastje, met daarop een bijpassende lamp. En nog geen idee waar je je kleding op wilt gaan bergen? Wat dacht je ervan om een oude locker te kopen? Het liefst met zo min mogelijk aanpassingen. Laat dat likje verf lekker achterwege, zodat de unieke verweerde look behouden blijft!

Ben jij er al klaar voor om je slaapkamer die echte industriële uitstraling mee te geven? Of heb je zelf al gave items die echt niet mogen ontbreken in ieders inrichting? Laat ons jouw industriële slaapkamer ideeën weten in de reacties!

Meer inspiratie opdoen? Bekijk ook onze andere artikelen over industrieel interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten