Slaapkamer ideeën: de ideale indeling voor de slaapkamer
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Woonideeën

Slaapkamer ideeën: de ideale indeling voor de slaapkamer

Op zoek naar toffe slaapkamer ideeën? De afgelopen jaren besteden we steeds meer aandacht aan de slaapkamer, badkamer en keuken. De woonkamer is altijd al een van de belangrijkste ruimtes geweest in huis, maar steeds meer mensen willen hun creativiteit in het hele huis laten zien. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis. Je brengt hier namelijk veel tijd door en het is voor veel mensen een kamer die staat voor rust. In een gemiddeld huis zijn de slaapkamers niet super ruim. Er is voldoende plaats voor het bed en een kast, maar meer wordt er vaker niet mee gedaan. Met de juiste indeling van de slaapkamer en wat toffe elementen kun je jouw slaapkamer nog mooier maken! Lees snel verder en doe wat slaapkamer ideeën op!

slaapkamer ideeën

Slaapkamer ideeën: teken de ruimte voor jezelf in

Er zijn online en offline veel slaapkamer ideeën te vinden. Veel mensen zoeken bijvoorbeeld foto’s op Pinterest en kijken in toffe woonmagazines. Echter is het heel belangrijk dat je voor jezelf helder hebt hoe je slaapkamer en nu uit ziet. Dat begint bij meten=weten!

Na het opmeten van de slaapkamer kun je de kamer op een papier schetsen. Dit hoeft niet professioneel te gebeuren, als je maar een beetje rekening houdt met de verhoudingen.

slaapkamer ideeën

Een bureautje in de slaapkamer

Een werkplek in huis is steeds populairder. Helemaal door de Covid-19 omstandigheden. We zien daarom steeds vaker dat mensen een werkplek in de slaapkamer creëren. Dit kan heel gemakkelijk en hoeft niet veel ruimte en geld te kosten. Het is wel belangrijk dat de werkplek voldoende ondersteuning geeft aan je lichaam, zodat je geen verkeerde zithouding aanneemt.

Zet bijvoorbeeld een bureau neer in de slaapkamer van minimaal 1 meter breed. Plaats hier een bureaustoel aan die in hoogte verstelbaar is. Je kunt gemakkelijk bureaustoelen online kopen. Online staan er vaak de belangrijke specificaties bij het product vermeld die belangrijk zijn om te weten.

slaapkamer ideeën

Less is more? Niet in de slaapkamer!

We kennen allemaal de uitspraak “Less is more”. En daar zijn wij het bij Woonblog in heel veel gevallen mee eens, bijvoorbeeld in een Scandinavisch interieur. Echter mag de slaapkamer, als de ruimte het toelaat, best wat drukker zijn. En drukker hoeft niet altijd te betekenen dat de ruimte hierdoor onrustig wordt. Wanneer je alle elementen zo op elkaar afstemt, kan er nog steeds een geheel ontstaan. En dat is precies wat we willen in de slaapkamer!

Houd je daarom vooral niet in op het gebied van kussentjes, dekens, lampen, vloerkleden, wanddecoraties etc. Er is alleen een voorwaarde: probeer alles op elkaar af te stemmen en kies zo nodig één kleurenpalet uit die je gebruikt in de kamer.

slaapkamer inspiratie

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: De slaapkamer als ultieme relaxplek, Soorten kledingkasten voor de slaapkamer en Romantische slaapkamer in 5 stappen

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten