Slaap als een roos dankzij hét perfecte matras!
Wonen Slaapkamer ideeën

Slaap als een roos dankzij hét perfecte matras!

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat een goede nachtrust van groot belang is. Het zorgt er namelijk voor dat we een goede weerstand behouden en dat we ons goed blijven voelen. Maar hoe zorg je voor een goede nachtrust? Een van de belangrijkste punten is het hebben van een goed matras. Daarom helpen wij je bij het uitzoeken van een geschikt matras!

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras?

1. De lengte en breedte

Allereerst is het belangrijk om de juiste lengte te kiezen. Het is namelijk wel zo handig dat je in je bed past! Ga voor een matras dat minimaal 20 centimeter langer is dan jijzelf. De breedte van het bed bepaal je helemaal zelf. Slapen jullie met z'n tweeën of slaap je alleen? Singles gaan vaak voor een formaat tussen de 80 en 140 cm breed en koppels vaak voor een formaat tussen de 140 en 200 cm breed. En heb je graag extra ruimte om te draaien en te keren? Dan is het ook verstandig om een breder formaat te nemen.

2. Slaaphouding

Slaap je op je zij, op je rug of op je buik? Dit is belangrijk om te weten als je een matras koopt. Rug- en buikslapers kunnen het best gaan voor een harder matras met pocketvering of traagschuim. Terwijl zijslapers beter kunnen kiezen voor een zachter matras van koudschuim.

3. Allergieën

Heb je allergieën, zoals een allergie voor huisstofmijt? Let er bij de aankoop van een matras op dat je de buitenste hoes van het matras af kunt halen en je deze kunt wassen.

4. Lichaamsgewicht

Mensen met een onder gemiddeld gewicht kunnen beter voor een zachter matras gaan. Over het algemeen is het goed om als maatstaf te nemen dat hoe meer je weegt, hoe harder je matras moet zijn. Het is echter wel belangrijk om je persoonlijke voorkeur mee te nemen.

5. Vochtregulatie

Ben je iemand die het snel warm heeft en zweet in bed? Ga dan voor een matras dat vocht goed doorlaat, zoals een pocketvering matras. Je kunt het best traagschuim en latex matrassen vermijden.

slaapkamer inspiratie

Welk matras past bij mij?

Heb je het bovenstaande rijtje afgelopen? Dan weet je wat jouw ideale type matras is en waar je op moet letten. Het is echter soms toch nog best lastig om een geschikt matras te vinden. Er is namelijk tegenwoordig ook zoveel keus. Vaak laten mensen zich leiden door het prijskaartje. Als het om een goede nachtrust gaat kun je hier beter niet te veel op besparen.

Vind je het nog steeds lastig om een geschikt matras te vinden? Je kunt op bepaalde websites een nieuwe persoonlijke matras vinden. Je vult dan bijvoorbeeld op Allnatura eerst enkele gegevens in en zij komen met het perfecte matras voor jou! Let er overigens op dat je eventueel een aantal nachten kunt proefslapen. Zo kun je het matras altijd nog terugbrengen als het toch niet bevalt.

slaapkamer inspiratie

Hoe gaat je matras langer mee?

Een matras is vaak toch wel een investering. Het zou zonde zijn als de kwaliteit van je matras niet bewaard blijft. Er zijn echter een aantal factoren die de levensduur van jouw matras bepalen. Zo speelt gewicht een rol, de hoeveelheid vochtverlies ‘s nachts en het onderhoud van je matras.

Het laatste heb je natuurlijk zelf veel invloed op. Zo is het belangrijk dat je jouw matras wekelijks schoonmaakt en regelmatig omdraait. Komt er een vlek op je matras? Zorg dan dat je deze zo snel mogelijk schoonmaakt.

slaapkamer inspiratie

Meer slaapkamer ideeën?

Ben je op zoek naar meer slaapkamer ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen deze artikelen: Blauwe slaapkamer inrichten | alles over kleur, Lichtgrijze slaapkamer: zacht, verfijnd en rustgevend en Tips voor het uitzoeken van een kledingkast.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten