5 tips voor een goede nachtrust

Je begint en je eindigt er je dag: in de slaapkamer. Het is daarom erg belangrijk je lekker te voelen in je slaapkamer en te zorgen voor een goede nachtrust. Zo kun je fit je dag starten. Maar helaas slapen we niet iedere nacht lekker. Wat kun je doen voor een goede nachtrust? Lees nu de 5 tips in onze blog en slaap vannacht als een roosje.

Tip 1: Geen televisie in de slaapkamer

Val je wel eens in slaap voor de televisie? Of fungeert jouw televisie haast als nachtlampje? Dan zal je geen optimale nachtrust ervaren. Doordat je televisie aanstaat blijven je hersenen namelijk actief. Tijdens een goede slaap hebt je juist minder hersenactiviteit. Ook vlak voor het slapen gewelddadige programma’s kijken is slecht voor je nachtrust. Dus weg met die televisie in je slaapkamer! Pak in plaats daarvan eens een goed boek.

Tip 2: Zorg voor een comfortabel matras en dekbed

Natuurlijk...als je niet lekker ligt of het te warm -of juist te koud- hebt dan slaap je niet lekker. Je brengt een derde van je leven door in je bed, dus kies voor een goed matras. Maar ook heel belangrijk: een goed kussen en dekbed. Op zoek naar dat hotel-gevoel? Neem dan eens een kijkje in de webshop dekbedden.nl! Er zijn dekbedden speciaal voor de zomer of juist voor de winter. Zodat je het nooit te warm of te koud hebt ‘s nachts.

[caption id="attachment_1368" align="alignnone" width="256"]dekbedden Bron: dekbedden.nl[/caption]

Tip 3: De plaats van je bed

Ook de plaats van je bed is belangrijk. Zet ‘m niet te dicht bij een verwarming of raam en zorg dat jij en je partner er allebei gemakkelijk uit kunnen komen. Is er lichtval in de kamer? En kun je dat niet voorkomen met gordijnen? Zorgt dan dat je bed de andere kant op staat zodat het licht niet in je gezicht schijnt.

Tip 4: Zorg voor voldoende ventilatie

Zorg ervoor dat je je slaapkamer overdag goed kunt ventileren. Zo wordt het niet te warm. Is het hoogzomer? Laat dan je raam op een kiertje staan 's nachts. Onderzoek wijst uit dat de ideale slaapkamertemperatuur rond de 18 graden Celsius ligt. Let ook op met geurtjes, een vervelende geur kan je zomaar uit je slaap houden.

Tip 5: Verduister je slaapkamer

De zomer komt er weer aan, dat betekent dat de zon vroeger opkomt. Maar om 6 uur ‘s ochtends draai jij je waarschijnlijk liever nog een keer om. Toch? Hou je slaapkamer daarom zo donker mogelijk. Dit doe je met dikke, verduisterende gordijnen of een combinatie van een rolgordijn en overgordijn. Zo voorkom je dat je vroeg wakker wordt van het licht van de zon.

Heb jij nog meer goede tips voor een betere nachtrust? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten