Raamdecoratie modern interieur: 5x inspiratie
Wonen Wooninspiratie Woonaccessoires

Raamdecoratie modern interieur: 5x inspiratie

Een modern interieur staat bekend om zijn strakke materialen en lijnen. Bovendien straalt het erg veel rust uit. Bij een modern interieur mag natuurlijk niks ontbreken, zo ook niet je raamdecoratie. Dus ben je nog op zoek naar moderne raamdecoratie voor jouw interieur? In dit blogartikel kom jij erachter welke raamdecoratie het best in jouw interieur past.

Moderne gordijnen

Met gordijnen zit je eigenlijk altijd wel goed. Het is daarom ook vaak een veilige keuze van velen. Maar waar moet je op letten bij het uitzoeken van moderne gordijnen? Ga voor een zo glad mogelijke stof dat op een gelijkmatige manier golft. Ga dus niet voor kreukelige gordijnen met felle kleuren en printjes. Je kunt beter een rustige tint kiezen die je verder terug laat komen in je interieur.

wooninspiratie

Houten & aluminium jaloezieën

Ook jaloezieën zijn tegenwoordig in alle maten en soorten te verkrijgen. Wat het dus alleen maar lastiger maakt om de juiste voor jouw interieur te vinden. In een modern interieur zijn metaalsoorten echt helemaal hot. Aluminium jaloezieën passen hier dus perfect bij. Jaloezieën zijn sowieso ideaal voor elk interieur omdat je een goede lichtinval hebt, maar je toch je privacy behoudt. Wil je voor houten jaloezieën gaan? Ook dit past prima in een modern interieur. Let er wel op dat je voor gladde jaloezieën gaat met een fijne afwerking.

woon ideeën

Hoogte benadrukken met verticale lamellen

Verticale lamellen passen perfect in een modern interieur, vanwege het symmetrische uiterlijk. Lamellen zijn, net als jaloezieën, ideaal voor een mooie lichtinval en toch je privacy te behouden. Als je namelijk de lamellen kantelt, is er niemand die meer naar binnen kan kijken. Bovendien zijn lamellen er ook in allerlei materiaalsoorten te krijgen. Kijk dus eens welke materialen er vaker terugkomen in jouw interieur en stel hier je lamellen op af.

Plisségordijnen

Plisségordijnen hebben een echte moderne uitstraling vanwege de duidelijke lijnen. Het best kun je voor een extra brede vouw gaan, zodat je raamdecoratie nog meer opvalt. Het voordeel van plisségordijnen is dat je ze erg gemakkelijk weer naar boven en naar beneden verschuift. Zo bepaal je zelf eenvoudig de lichtinval.

Woonaccessoires

Eigentijdse rolgordijnen

Het fijne, eenvoudige uiterlijk van rolgordijnen maakt dat deze ook perfect passen in een modern interieur. Rolgordijnen zijn er in alle maten en kleuren te krijgen, maar als je voor een moderne uitstraling wilt gaan kun je beter een rustige kleur kiezen, zoals wit, zwart of grijs. Ook echt trending zijn de duo rolgordijnen. Hiermee kun je zelf gemakkelijk de lichtinval regelen. Bovendien geven de horizontale lijnen een mooi symmetrisch effect, wat echt past bij een moderne woonkamer.

wooninspiratie

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor in huis? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Zo betrek je de tuin bij het huis, Last van pottenkijkers? Niet meer met deze screens! en Tips om te besparen op tuinmeubelen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten