Paasversieringen: 5x de leukste inspiratie voor pasen
Wonen Wooninspiratie Woonideeën Pasen

Paasversieringen: 5x de leukste inspiratie voor pasen

Heb jij al nagedacht over welke paasversieringen je dit jaar gaat gebruiken in huis? Het is alweer bijna pasen en daarom hebben we wat leuke ideeën voor jou op een rijtje gezet. Je interieur versieren voor de paasdagen hoort er een beetje bij. De felle kleuren in huis geven een gezellig gevoel als je met het gezin aan het paasontbijt zit. Paasversieringen kun je zelf maken, of kant-en-klaar kopen. Toch hoort het eieren schilderen er voor kinderen altijd bij. Lees snel verder en doe 5x de leukste inspiratie op voor paasversieringen.

1. Paasversieringen in huis

Je kunt je hele huis decoreren met paasversieringen, maar de belangrijkste ruimtes zijn natuurlijk de woon- en eetkamer. Hier wordt vaak de meeste tijd doorgebracht met pasen. En met een beetje geluk op mooi weer, misschien ook wel in de tuin!

Versier deze ruimtes met de leuke paasversieringen en maak zo een gezellige plek voor het hele gezin. Een bos met tulpen doet het bijvoorbeeld altijd goed. Ga voor kleurrijke tulpen zoals: rood, roze en geel. Je kunt deze kleuren ook gerust met elkaar mixen, dat is juist heel leuk!

De bekende paastakken zijn ook onmisbaar tijdens pasen. Zet de paastakken in een grote vaas en versier de takken met paaseitjes. Deze kun je mooi aan de paastakken hangen. Hoe leuk is dat?

paasversieringen paasversieringen

2. Het paasontbijt: de tafel dekken

Rond de paasdagen wordt het vaak mooier weer in ons kikkerlandje. Veel mensen krijgen zin in de zomer en dit is vaak het moment dat het interieur wordt veranderd. Geef jouw interieur weer een zomerse, frisse look voor de warme dagen die eraan komen. Het veranderen van je interieur hoeft helemaal niet groots of duur te zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de kringloop in de buurt of shop in de sale, zoals bij de meubel outlet Apeldoorn. Als je dit voor de paasdagen doet, zit je er al gezellig bij met het hele gezin.

paasdecoratie paasdecoratie

Tijdens de paasdagen is het paasontbijt een bekende traditie in Nederland. Veel gezinnen halen lekkernijen in huis en zitten met het hele gezin rondom de tafel. Het paasontbijt is een gezellige bijeenkomst, maar wat vaak net zo gezellig is, is het voorwerk voor het paasontbijt. Het dekken van de tafel met leuke paasversieringen, het schilderen van eieren en het bakken van lekkere muffins hoort er allemaal bij.

TIP: dek de paastafel in een thema. Kies een basiskleur waar je de tafel mee wil versieren, zoals oranje of geel, en pas hier de decoratie op aan.

3. Paasdecoraties: unieke paaseieren

Paaseieren zijn onmisbaar tussen alle paasdecoraties en staan symbool voor pasen. Het zelf schilderen van de paaseieren is altijd heel gezellig, en al helemaal als er kinderen bij zijn. Je kunt de gekste woorden, figuurtjes of symbooltjes bedenken voor op de paaseieren.

Wil je eens wat bijzondere paaseieren maken? Je ziet tegenwoordig steeds meer unieke paaseieren. Het is slim om deze decoraties op nep eieren te maken, zodat ze niet kapot kunnen gaan. Zo kun je ze ook het volgende paasweekend weer gebruiken!

unieke paaseieren

4. Vogelhuisjes

Paasdecoraties: vogelhuisjes in en rondom het huis. Ga voor kleine, middelgrote en grote vogelhuisjes in felle kleuren. Je kunt de vogelhuisjes op verschillende plaatsen neerzetten/hangen, zoals op tafel, aan de muur, in de tuin of aan de voordeur. Versier de vogelhuisjes door er wat kleine paaseitjes in te leggen en lijm er wat kuikentjes op. Zo geef je net die extra touch aan jouw paasdecoratie voor een echt paasgevoel!

vogelhuisjes pasen

5. Paasversieringen voor in de tuin

Paasversieringen voor in de tuin zijn ook superleuk. Hang wat paaseitjes op in de voor- en achtertuin. Zo geniet je van jouw paasversieringen als je thuis komt, of wanneer je lekker buiten zit.

pasen in de tuin

Namens Woonblog wensen wij je een heel fijn en gezellig paasweekend!

happy easter

Meer wooninspiratie voor pasen?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor pasen? Neem eens een kijkje tussen de artikelen: Paastakken versieren: we geven de leukste inspiratie!, Paasdecoratie: wij geven je 8 tips!, 3X paasdecoraties volgens de trends van 2018, De paastafel versieren doe je zo! en 5 tips voor paasdecoratie & paasversiering

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten