De paastafel versieren doe je zo!
Wooninspiratie Pasen

De paastafel versieren doe je zo!

Tips om de paastafel te versieren? Pasen wordt al lang niet meer alleen gevierd om geloofsredenen, maar ook om het aanbreken van de lente te vieren. Dit doen we vaak met een gezellig paasontbijt (of brunch voor de niet zo early-risers). De ideale gelegenheid om weer eens gezellig te tafelen! Benieuwd naar inspirerende ideeën voor het versieren van de paastafel? Lees dan snel verder.

De paastafel versieren met bloemen, planten en takken

In de lente gaat alles weer bloeien en krijgt de natuur weer kleur. Dit laten we ook graag terugkomen in paastafel decoraties. Bloemen die perfect passen bij de paasbrunch zijn tulpen, narcissen, pioenen en andere vrolijk, gekleurde bloemen. Tulpen zijn in veel verschillende, vrolijke kleuren te verkrijgen en zijn daarom ideaal! Match je bloemen met de kleuren van de rest van je paasdecoraties voor een mooi geheel.

Versier de paastafel ook met andere natuurlijke materialen. Denk aan een vaas met paas takken waar kleine (chocolade) eitjes in hangen of knopjes aan groeien. Wees creatief! Denk aan kleine groene plantjes in open gebroken eierschalen of mini plantenpotjes.

Versieringen die met pasen veel voorkomen zijn veren, vogelnestjes, mossen en eitjes. Deze zijn leuk om te verwerken in kaarshouders of bijvoorbeeld een paasstukje. Iets wat we de laatste jaren steeds vaker zien voorkomen zijn konijntjes van nep mos. Leuk voor op tafel of in de tuin!

paastakken

Sfeervolle kaarsen

Kaarsen maken ieder diner gezelliger. Met pasen zijn er erg veel leuke ideeën voor kaarsenhouders. Denk aan glazen versiert met konijntjes of kuikentjes of jam glaasjes met strikjes eromheen met een waxinelichtje erin.

Verder kun je ook gaan voor kaarsen in de vorm van paaseieren die je op wat hogere kandelaars plaatst.

Kleuren voor de paastafel

Met Pasen worden er veel vrolijke felle en pastel kleuren gebruikt. Houd je het graag binnen een bepaald kleurthema? Hier zijn een aantal kleurcombinaties waar je voor kunt gaan!

1. Wit met geel

Denk aan een wit tafelkleed met een gele rand, kuikentjes als versiering, gele servetten en narcissen of tulpen. Dit kan je bijvoorbeeld combineren met rieten mandjes met nepgras, geel met witte eitjes en kleine kuikentjes of een paashaas.

paastafel versieren

2. Wit met verschillende roze tinten

Ga je voor een girly thema? Denk aan wit met roze, veel bloemen zoals roze rozen en pioenen. Maak het geheel af met roze strikjes om de servetten, vazen gevuld met roze chocolade eitjes en pink lemonade! Combineer dit thema eventueel ook met groen, zoals de konijntjes van mos die we eerder noemden.

3. Wit met oranje

Een paastafel met oranje is goed te combineren met wit en groen. Deze kleurencombinatie zorgt voor een frisse lente look. Denk aan paarse tulpen, narcissen en oranje servetten op een mooie witte, houten tafel.

paastafel versieren

4. Meerdere pasteltinten bij elkaar

Denk aan pastel roze, geel, oranje, groen en blauw. De combinatie hiervan zorgt voor een vrolijk, maar zacht geheel! Perfect voor een gezellige paastafel.

paastafel versieren

5. Meerdere felle kleuren

Wil jij gaan voor kleuren die al wat meer richting zomer gaan? Denk aan felle oranje, gele en roze tinten bij elkaar. Dit kan je vooral mooi verwerken in bloemstukjes en tafelstukjes. Combineer deze kleuren met een witte basis, om het niet te druk te maken!

Als laatst kun je natuurlijk het eten aanpassen op het kleurthema! Cupcakes en macarons zijn makkelijk in iedere kleur te maken (of kopen). Verf daarnaast de eieren in de kleuren van je thema voor een mooi geheel!

paastafel versieren

Hoe ga jij paastafel versieren dit jaar ?

Meer inspiratie voor Pasen?

Benieuwd naar meer inspiratie voor paasversieringen en paasdecoraties? Lees dan ook onze 5 tips voor paasversieringen en natuurlijke paasdecoraties.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten