Paasdecoratie in huis: zelf maken, of kopen?
Seizoenen Wooninspiratie Pasen

Paasdecoratie in huis: zelf maken, of kopen?

De lente is aangebroken dus we mogen onze creativiteit weer los laten gaan op kleurrijke paasdecoratie voor in huis. Pasen kenmerkt zich in Nederland voor veel gezinnen als een weekend vol liefde, gezelligheid, kleur en speelsheid. Voor veel kinderen betekent het slechts heel veel paaseitjes eten. Om pasen nóg gezelliger te maken, kun je jouw huis aankleden met paasdecoratie. Je kunt dit kopen in de winkel, of thuis zelf maken (=DIY). Haal knutselspulletjes in huis en starten maar! Oh, en als je kinderen hebt, vinden zij het waarschijnlijk prachtig om je te helpen! Voor alle creatievelingen die zelf aan de slag gaan met het maken van paasdecoratie voor in huis hebben we wat toffe paasversieringen op een rijtje gezet. Kijk je mee?

Back to basic: paaseieren schilderen!

Paasdecoratie in huis geeft veel sfeer en maakt de boel een stuk gezelliger. We kennen natuurlijk allemaal, vanaf kleins af aan, het fenomeen paaseieren schilderen. Van jong tot oud, iedereen vindt dit een leuke bezigheid.

Kook de eieren tot ze hard zijn en laat ze afkoelen. Je kunt op de eieren met watervaste stiften tekenen, met verf schilderen, of je kunt er frutseltjes op plakken. Het is leuk om deze op tafel te zetten met het paasontbijt, zodat het er extra gezellig uit ziet. Je kunt er ook een paar maken net voor het ontbijt, die iedereen dan lekker kan opsmikkelen. Denk bijvoorbeeld aan eieren waarop ieders naam staat! Hoe leuk?

Paastakken: paasdecoratie in huis

Naast paaseieren zijn ook paastakken onmisbaar tijdens pasen. Paastakken zijn van zichzelf al mooi en worden ook vaak toegepast door het jaar heen in een landelijk interieur. Tijdens pasen kun je de paastakken nog extra versieren, zodat ze ook gebruikt worden als paasdecoratie in huis. Hang bijvoorbeeld kleine paaseitjes aan de takken, of zet de takken in een grote vaas met allemaal eitjes erin.

Een ander leuk en simpel DIY projectje is om de paastakken te spuiten in een andere kleur. Leg de paastakken buiten op een aantal kranten en koop een spuitbus in bijvoorbeeld de kleur geel, rood of goud. Zet deze takken in een vaas en tada: originele paasdecoratie in huis! Leuk en super makkelijk.

Leuk voor bij het paasontbijt

Paasdecoratie in huis kun je soms op een eenvoudige manier zelf maken, zoals we net ook zagen met de paastakken. Het naast decoratie in huis ook leuk om je familie en vrienden te verrassen met iets dat je zelf hebt gemaakt. Zet bijvoorbeeld bij het paasontbijt een aantal leuke zakjes neer met wat chocolade eitjes erin, een zelfgeschreven briefje en wat andere lekkernijen. Bekijk onderstaande video voor wat inspiratie!

Meer paasdecoratie voor in huis?

Ben je op zoek naar meer paasdecoratie ideeën voor in huis? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 10x inspiratie voor het versieren van paastakken, Paasdecoratie: wij geven je 8 tips! en De paastafel versieren doe je zo!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten