Originele DIY-ideeën in de keuken
DIY

Originele DIY-ideeën in de keuken

In de keuken spendeer je dagelijks meerdere uren om een heerlijk diner klaar te maken voor het gezin. In het beste geval verloopt dit vlot, anders durven de kids misschien wel eens te vragen hoe lang het nog zal duren alvorens het eten op tafel staat. Om dit te vermijden, vind je hier enkele handige DIY-ideeën. Ze zullen het reilen en zeilen in je keuken alvast vergemakkelijken.

1. Magnetisch messenrek 

Heb je zoveel messen dat je telkens enkele minuten moet rommelen in je collectie voordat je het juiste model hebt gevonden? Dat los je op aan de hand van een zelfgemaakt messenrek. Hang een magneetstrip aan de muur om ze geordend op te hangen en het DIY-project is klaar. Dit bespaart je ruimte en oogt een stuk ordelijker dan de chaotische verzameling messen in de lade van voordien. 

2. Kruidentuin in de keuken

Wat is er handiger dan je eigen mini-kruidentuintje in de keuken? Dit doe je door potten met verse kruiden verticaal aan de muur te bevestigen. Wanneer je dan een bepaalde soort kruiden nodig hebt als smaakmaker, heb je deze meteen bij de hand. Daarnaast geeft het groen een frisse uitstraling aan de keuken, wat ook mooi meegenomen is. 

3. Krijtbordmuur

Ben je af en toe geneigd om enkele zaken te vergeten? Schrijf ze op een DIY-krijtbordmuur. Die maak je makkelijk door je korte werkbroek aan te trekken en een deel van de muur te verven met krijtbordverf. De juiste uitrusting vermijdt dat je dagelijkse kleren vuil worden. Schaf tot slot een doosje met krijtjes aan zodat je hier je boodschappenlijstjes, recepten of leuke tekeningen kwijt kan en altijd je hoofd op orde hebt.

4. Keukenplank van oude ladders

Wanneer je een oude ladder hebt staan die je niet meer gebruikt, hoef je deze zeker niet weg te doen. Vorm hem in de plaats daarvan om tot creatieve planken door hem te verven in een kleur die past bij de ruimte. Dit zelfgemaakte keukenrek kan je dan aankleden met van alle decoratieve elementen, maar ook gerei dat je snel bij de hand wil hebben. Denk aan borden, kopjes en keukenapparaten. 

5. Keukenkunst

Naast decoratieve elementen, kan je ook je eigen keukenkunst creëren aan de hand van oude items die je niet meer gebruikt zoals bijvoorbeeld oude gereedschappen of servies. Het is een leuk idee om deze stukken op een canvas te lijmen, met als resultaat een uniek werk dat perfect in de keuken past. Vermijd dat je kledij vuil wordt door er even een koksvest voor heren over te dragen. Zo doet deze ook dienst naast je kooksessies. 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten