5x Voordelen van het hebben van een moestuin
Achtertuin ideeën Moestuin DIY

5x Voordelen van het hebben van een moestuin

Ben jij nog niet helemaal 100% zeker of je een moestuin wilt? Omdat het nooit te laat is om een moestuin te beginnen, hebben wij een blog geschreven om jou over te halen. Er is toch niets lekkerder dan verse groenten uit je eigen tuin? In deze blog gaan wij het hebben over de 5 voordelen van een moestuin.

1. Vers en gezond uit eigen tuin

Met een moestuin heb je altijd heerlijke verse en gezonde producten van eigen teelt binnen handbereik. Producten uit de supermarkt worden steeds duurder en leggen lange afstanden af. Dit zorgt ervoor dat je voedzame, smaakvolle en onbespoten producten kunt eten, direct vanuit jouw eigen tuin. Er is niets verser dan groente uit de moestuin en dat verschil is zeker te proeven.

2. Het scheelt in de portemonnee

Het tweede voordeel van een moestuin is dat het scheelt in de portemonnee. Het kopen van biologische producten in de winkel is vaak een stuk duurder. Het hebben van een moestuin bespaart geld op boodschappen. Verder is het ook heel makkelijk dat je gewoon je tuin inloopt om te plukken wat rijp is. Dat is geen enkel probleem, want dan leer je creatief te doen in de keuken. Let op dat je wel alleen rijpe groenten en fruit plukt! Je zult een stuk minder vaak boodschappen hoeven doen. Zaadjes en planten zijn een stuk goedkoper. Niets geeft meer voldoening dan groenten eten dat je zelf gekweekt hebt.

3. Goed voor je mentale gezondheid

Het is bewezen dat tuinieren voordelen heeft voor de mentale gezondheid, waaronder minder stress. Het werken in de moestuin en het in de natuur zijn is enorm ontspannend. Je bent namelijk heerlijk in de buitenlucht bezig. Er is niets mooier dan je eigen planten en voedsel zien groeien. Dit heeft een heel therapeutisch effect en heeft een positief effect op je mentale en lichamelijke gezondheid.

4. Beter voor het milieu

Wist je dat een moestuin ook enorm goed is voor het milieu? Door je eigen voedsel te verbouwen, verminder je je ecologische voetafdruk. Je verbouwt je groente op je eigen manier. Daarbij hoef je  geen gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Daarnaast bespaar je energie omdat je het helemaal zelf doet. Verder zijn eventuele resten en overgebleven groenten weer prima te gebruiken als mest voor de moestuin. Dus je doet ook nog eens aan recycling.

5. Leren en tuinieren tegelijk

Heb je kinderen? Dan is het heel leerzaam om een moestuin te hebben. Uiteraard leer je zelf ook enorm veel. Door kinderen bij het tuinieren te betrekken leren ze waardevolle lessen over de natuur, voedselproductie en verantwoordelijkheid. Ze zien waar voedsel vandaan komt en hoe het groeit. Met andere woorden, het hebben van een moestuin is enorm leerzaam voor iedereen.

Meer tuininspiratie?

Ben je na het lezen van deze blog ook helemaal enthousiast geworden over het hebben van een moestuin? Je kan op Woonblog van alles lezen over moestuinen waarin je van alles leest over het kweken van verschillende groenten en nog veel meer. Op deze manier kan je direct aan je eigen moestuin beginnen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten