Een haard in huis? Dit zijn de trends van 2023!
Woontrends

Een haard in huis? Dit zijn de trends van 2023!

Nog niet zo heel lang geleden was een haard alleen weggelegd voor vermogende mensen met grote huizen. Een haard was immers duur en een volledig rookkanaal aanleggen wordt lastig in een klein nieuwbouw appartement. Gelukkig zijn die tijden voorbij en is een haard in huis steeds beter bereikbaar voor een grote groep Nederlanders.

Maar welk type haard kies je dan?

In dit overzicht vind je dé haarden trends van 2023! Er zit gegarandeerd een optie tussen die past bij jouw woning en budget. Daar gaan we:

Openhaard in huisHaarden zonder afvoer

Afvoerloze haarden is dé brede trend van 2023. Een knetterend houtvuurtje is leuk, maar niet meer van deze tijd. Het vereist een grote klassieke haard en dat is lang niet in elke woning passend. Daarnaast komt er veel rook en roet vrij bij het verbranden van hout, wat slecht is voor de gezondheid en het milieu. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een haard zonder afvoer. Dit kan een elektrische, bio-ethanol, of waterdamp haard zijn. Bij dit type haarden is er geen sprake van rookvorming en dus geen afvoer nodig! Kijk eens op Haardcenter.nl voor meer informatie op het gebied van afvoerloze oplossingen. Dit is een partij die vooroploopt in deze ontwikkelingen. In de volgende trends gaan we dieper in op de verschillende modellen die beschikbaar zijn zonder afvoer. Lets go!

Openhaard Altijd goed: een inbouw haard

Wil je niet te moeilijk doen maar wel een mooie haard in huis? Kies dan voor een inbouwhaard. Dit zijn doorgaans elektrische haarden die breder zijn dan hoog. Deze kunnen eenvoudig in een muur worden ingebouwd en worden doorgaans niet heel warm doordat er geen sprake is van echt vuur. Je hebt goedkope modellen maar ook hele dure modellen waarbij de vlammen net echt lijken.

Openhaard Al eens gehoord van een cinewall?

Een steeds populairder wordend concept op het gebied van inbouwhaarden is de cinewall. Deze trend mag dan ook niet ontbreken aan dit lijstje. Een cinewall is een muur waar zowel een televisie als een haard in zit verwerkt. Dit geeft je woon- of slaapkamer direct een luxe uitstraling. Doordat een cinewall op maat wordt gemaakt kun je hem volledig laten integreren met de rest van de ruimte. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Openhaard trendsEen hangende haard aan het plafond

Wie dacht dat haarden altijd ingebouwd zijn of staan op een pootje heeft het mis. In 2023 zullen we namelijk steeds meer hangende haarden zien. Deze Scandinavische trend geeft een unieke sfeer in je kamer. Daarnaast is een hangende haard ook nog eens praktisch bij het dweilen of stofzuigen ;). Let wel op dat je hem goed bevestigd aan het plafond. Een metalen haard gevuld met bio-ethanol kan best wat wegen.

Openhaard trendsCreëer ruimtelijkheid met een hoekhaard

Als je een woning hebt met muurtjes en hoekjes kan een ingebouwde hoekhaard uitkomst bieden. Doordat de verticale lijn van de muur wordt onderbroken door glas geeft een hoekhaard al snel een ruimtelijk gevoel aan de kamer. Hoekhaarden zijn in talloze vormen en maten te vinden en daarmee zit er altijd wel een model tussen die bij jou past.

Openhaard trendsBinnen geen plek? Ga voor een tuinhaard

Misschien heb je vol enthousiasme bovenstaande trends doorgelezen, maar kwam je tot de realisatie dat je simpelweg geen plek hebt voor een haard in huis. Niet getreurd! Een haard kan je namelijk ook prima plaatsen in je tuin of op je balkon. Dergelijke buitenhaarden maken van je kille Hollandse tuintje gelijk een gezellig Mediterraans hoekje. Laat je vrienden wel weten dat het een haard is en geen barbecue, de meeste modellen zullen stuk gaan van druipend vet uit de merguez worstjes.

Dat waren de haarden trends van 2023. Voor welke optie kies jij?Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten